Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 1. septembra 2011
Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: bibia1
4-8
porcie
25 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 plátkov
8 plátkov
300 g
čerstvý al. mrazený
6 ks
1 ks
Omáčka:
1 PL
200 ml
60 g




Postup

  1. 1

    Mäsko si naklepeme, z každej strany osolíme, potrieme horčicou, posypeme gulášovým a cesnakovým korením a zasypeme bazalkou.

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko poukladáme do nádoby z parného hrnca a na vrchnú stranu naložíme na každý kúsok slaninku.

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto necháme mäsko odležať. Zatiaľ si nakrájané zemiačky na väčšie kocky, zasypeme mletou sladkou paprikou, osolíme morskou soľou a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu. Všetko premiešame.

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ryžu dobre premyjeme, nasypeme do nádobky na ryžu a zalejeme 1 cm nad ryžu vodou, pridáme vegetu a premiešame. Vložíme do parného hrnca spolu so zemiakmi,

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme odležané mäsko, prikryjeme deklom, nadstavíme čas na 35 minút a začíname "pariť".

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 35 minútach priložíme do hrnca ešte hrášok a nadstavíme na ďalších 10 min.

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z nádoby, kde sa ukladá všetka šťava, prelejeme "výpek" :) do hrnca, dáme na sporák a privedieme do varu. Ak treba dochutíme vegetou, soľou, ale treba najprv vyskúšať, lebo šťavička je naozaj fajná. V 200 ml vody si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a za stáleho miešame privedieme omáčku do varu. Zjemníme plátkom masla.

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ryžu si presypeme do novej nádoby, pridáme hrášok a roztopené maslo. Všetko dobre premiešame. A môžeme servírovať.

    Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tatranka
@Bibia1 veľmi sa mi páči,že sa s jedlom vyhráš.Upravuješ a vkusne dekoruješ.Aj ja si myslím ,že najprv papkáme očami.Pekne spracovaný recept,na viac zdravý.
altyn
Mňáááááám, určite urobím. Škoda že som už nakúpil cestou z roboty, ale nevadí,veď aj zajtra je deň... :-))) Už je vKK a aj zoznam surovín mám napísaný...
bibia1
@tatranka ďakujem za pochvalu - je fajn, keď sa potešia ako očká, tak aj bruško :)
@altyn si pohotový :) daj vedieť, či chutilo :)
altyn
@bibia1 ja som došiel z práce a kým si zohrievam jesť, tak som zbadal tvoj RCP a teraz umieram od hladu. Ak sa mi to do 20 sekúnd nezohreje, tak zjem monitor. Samozrejme dám vedieť. :-)))))
bibia1
verím, že si už pochutnávaš na svojom jedle, lebo toho monitora by bolo škoda, vieš o akú pastvu pre oči by si prišiel ? :)
3sandra3
superné jedlo,,, páči sa mi,,, súhlasím s Tatrankou, krásne dekoruješ
tinca
aj mne sa to páči a vždy, keď vidím jedlo z paráka, tak si len vzdychnem, kedy ja otestujem ten môj, ale už mám inšpiráciu.
bibia1
pekne ďakujem
@tinca a prečo v ňom nevaríš? ja ho ani neschovávam, stále ho mám na kuchynskej linke
eunika
surovinky mám a dnes mi majú doručiť aj parný hrniec,tak už vidím,ktoré jedlo bude mať premiéru.Len dúfam,že sa aspoň trochu bude podobať na to tvoje,ďakujem za krásny receptík :-)))
cica2
krásne si jedlo naaranžovala, aj oči jedia. Už aby som aj ja, mala ten parný hrniec, začína sa mi velmi páčiť:)....teším sa na ďalšie tvoje recepty:)))
bibia1
veľmi sa teším, že sa vám môj receptík páči, ďakujem vám
altyn
Dnes som paril podľa teba a je to výborné, len som robil iba ryžu. Na budúce urobím pre zmenu zase zemiaky. Ale mäso vrelo odporúčam! :-)))
vasulka
Tvoje jedlo je mňamka a pastva pre očí až sa mi slinky zbiehajú. Aj ja mam parný hrniec - nepoužívaný. Vždy ma odradí to, že je v návodu napísané že sa nemá používať soľ ani korenie. Neviem prečo? Tak v nem nevarím :(
bibia1
@vasulka ďakujem pekne
možno je to tam napísané preto, aby sa naozaj zachovala zdravosť a dietnosť jedla, keďže varenie na pare je zdravé a diétne :)
ak sa môžem spýtať, aký paráčik máš?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia