Bravčové rebierka

Hellmann´s
, 28. júna 2015
Bravčové rebierka
Foto: Unilever
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na varenie:
2 kg
3 ks
8 zrniek
8 zrniek
2 PL
1/2 ks
Na marinádu:
8 PL
0,5 l
2 PL
štipka
2 strúčiky
200 ml
1 čl (prípadne ostrá)
2 čl
Na podávanie:
 (alebo Pepper)




Postup

  1. 1

    Opláchnuté rebrá vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia. Jemne osolíme a pridáme vínny ocot. Varíme na strednom plameni približne hodinu (mäso musí byť mäkké).

  2. 2

    Marináda: Vymiešame strúčiky cesnaku a zmiešame všetky suroviny na marinádu.

  3. 3

    Uvarené rebrá necháme chvíľočku vychladnúť a zo všetkých strán ich potrieme pripravenou marinádou.

  4. 4

    Rebrá vložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Pri pečení ich ešte niekoľkokrát môžeme potrieť marinádou. V prípade pekného počasia dopečieme na grile.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa tento recept celkom páči, už dávnejšie som chcela vyskúšať bôčik alebo rebierka pred pečením povariť, tak tu mám aspoň návod, ako na to. Ide do KK.