Cviklová torta

zlatinovia - bez fotkyzlatinovia, 30. januára 2014
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
350 g
60 g
4
300 g
polka
1 PL
Cviklový kompót:
Poleva:
200 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia a cukor dôkladne vyšľaháme a vylejeme do misy. Pridáme múku a prášok do pečiva a premiešame. Plátky mandlí ešte posekáme a pridáme do hmoty. Nastrúhame trošku citrónovej a pomarančovej kôry, vytlačíme aj šťavu z polovice citróna. Pre vôňu pridáme rum a nahrubo postrúhanú cviklu a dôkladne premiešame. Do vymazanej formy na tortu nalejeme pripravenú cviklovú hmotu a pečieme na 180°C asi 50-60 minút.

  2. 2

    Cviklový kompót: V kastróliku necháme skaramelizovať hnedý cukor, pridáme aj celú škoricu. K cukru vytlačíme trošku šťavy z citrónu a prilejeme trošku rumu a vody. Do zmesi prepasírujeme mrazené maliny a pridáme ošúpanú cviklu nakrájanú na mesiačiky. S pokrievkou pomaly varíme, kým nebude cvikla mäkká – cca. 20 minút. Podávame k torte, aj ako dekoráciu.

  3. 3

    Poleva: V miske rozmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a rumom. Touto zmesou polejeme tortu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia