Foto: zlatinovia
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia a cukor dôkladne vyšľaháme a vylejeme do misy. Pridáme múku a prášok do pečiva a premiešame. Plátky mandlí ešte posekáme a pridáme do hmoty. Nastrúhame trošku citrónovej a pomarančovej kôry, vytlačíme aj šťavu z polovice citróna. Pre vôňu pridáme rum a nahrubo postrúhanú cviklu a dôkladne premiešame. Do vymazanej formy na tortu nalejeme pripravenú cviklovú hmotu a pečieme na 180°C asi 50-60 minút.
- 2
Cviklový kompót: V kastróliku necháme skaramelizovať hnedý cukor, pridáme aj celú škoricu. K cukru vytlačíme trošku šťavy z citrónu a prilejeme trošku rumu a vody. Do zmesi prepasírujeme mrazené maliny a pridáme ošúpanú cviklu nakrájanú na mesiačiky. S pokrievkou pomaly varíme, kým nebude cvikla mäkká – cca. 20 minút. Podávame k torte, aj ako dekoráciu.
- 3
Poleva: V miske rozmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a rumom. Touto zmesou polejeme tortu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu