Odkedy som kúpil pressovar, chodí k nám návšteva na ochutnávky rôznych káv, ktoré sa dajú urobiť. Minule som vyčerpal všetky možné kávy od pressa Zobraziť celý popisOdkedy som kúpil pressovar, chodí k nám návšteva na ochutnávky rôznych káv, ktoré sa dajú urobiť. Minule som vyčerpal všetky možné kávy od pressa cez macchiato po latte a tak som sa rozhodol zakončiť túto "kávovu exkurziu" touto lahodnou záležitosťou...
porcie
príprava
Postup
-
1
Zo 14 g kávy pripravíme v stroji 40 ml espressa, aby vzniklo dvojité ristretto s výraznou chuťou. Ak nemáme stroj, môžeme pripraviť silnú instantnú kávu. Potom espresso rozdelíme do dvoch poldecových pohárikov.
- 2
Do oboch pohárikov prilejeme po 20 ml vaječného likéru. Ak chceme dosiahnuť dvojfarebný efekt, vlievame veľmi pomaly po lyžičke opretej o vnútornú stranu pohárika.
- 3
Napokon z plnotučného mlieka našľaháme na parnej tryske krémovú mliečnu penu a rozdelíme ju do oboch pohárov. Ak nemáme parnú trysku, môžeme použiť šľahačku (najlepšie nesladenú).
- 4
Nápoj nemiešame a hneď podáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu