Cafe Shot

cookfil - bez fotkycookfil, 15. augusta 2012

Odkedy som kúpil pressovar, chodí k nám návšteva na ochutnávky rôznych káv, ktoré sa dajú urobiť. Minule som vyčerpal všetky možné kávy od pressa Zobraziť celý popisOdkedy som kúpil pressovar, chodí k nám návšteva na ochutnávky rôznych káv, ktoré sa dajú urobiť. Minule som vyčerpal všetky možné kávy od pressa cez macchiato po latte a tak som sa rozhodol zakončiť túto "kávovu exkurziu" touto lahodnou záležitosťou...

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

14 g
40 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Zo 14 g kávy pripravíme v stroji 40 ml espressa, aby vzniklo dvojité ristretto s výraznou chuťou. Ak nemáme stroj, môžeme pripraviť silnú instantnú kávu. Potom espresso rozdelíme do dvoch poldecových pohárikov.

  2. 2

    Do oboch pohárikov prilejeme po 20 ml vaječného likéru. Ak chceme dosiahnuť dvojfarebný efekt, vlievame veľmi pomaly po lyžičke opretej o vnútornú stranu pohárika.

  3. 3

    Napokon z plnotučného mlieka našľaháme na parnej tryske krémovú mliečnu penu a rozdelíme ju do oboch pohárov. Ak nemáme parnú trysku, môžeme použiť šľahačku (najlepšie nesladenú).

  4. 4

    Nápoj nemiešame a hneď podáme.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia