Cajun Jambolaya

2010 - bez fotky2010, 21. februára 2015
Cajun Jambolaya
Foto: 2010

Exoticke recepty sa daju zbierat viacerymi sposobmi, najjednoduchsi je od susedy ktora ho ma od kolegyne z roboty alebo zo Slovenky zo 1975. Problem Zobraziť celý popisExoticke recepty sa daju zbierat viacerymi sposobmi, najjednoduchsi je od susedy ktora ho ma od kolegyne z roboty alebo zo Slovenky zo 1975. Problem je ze vysledok je vela krat podobny ako hladat recept na madarsky gulas vo vietnamskych novinach, jasne ze ho maju : http://www.yan.vn/thuong-thuc-nhung-mon-ngon-cay-nhat-the-gioi-24089.html alebo sa da ist trochu komplikovanejsiou cestou a madarsky gulas hladat na madarskych strankach a klasicke jedlo ako Jambolya hladat na americkych z juhu.

Suroviny

 (rozpis v postupe)




Postup

  1. 1

    Tento recept sa moze robit klasicky kde sa kura uvari ako na kuraciu polievku, maso co ostane sa rozoberie na kusky a odlozi na stranu. Alebo rychlo kde sa na kusky nakrajana ochutena ( sol, korenie ) kuracina predprazi a odlozi na stranu.

  2. 2

    Na rozpaleny olej dame oprazit na kolecka nakrajanu chorizo klobasu - makka paprikova (ked nemame luisana andouille klobasu), pridame nakrajanu cibulu, cesnak, papriku ja som mal cervenu a zelenu a stonkovy celer.

  3. 3

    Pridame ryzu, podlejeme vyvarom a paradajkami vo vlastnej stave ochutime lyzicou cajun korenia *,premiesame ako keby sme varili klasicku ryzu. *http://www.eshop.gurmantravel.sk/terre-exotique/korenie-zmesi/415-zmes-korenia-cajun/

  4. 4

    Ked mame len kratko predvarene kuracie kusky pridame a zakryjeme . Ked mame uvarene kusky z polievky tak pockame a pridame az 5 minut pre koncom. Tento recept ma vela variacii, dakdo pridava kusky udeneho masa ale casto su to plody mora ako v paele.

  5. 5

    Dobru chut, toto je druhy recept na Jambolayu na Vareche. Prvy je popisany ako leco s klobasou. http://varecha.pravda.sk/recepty/jambalaya-z-klobasy-fotorecept/41377-recept.html Ja som sa pokusal varit podla americkej kucharskej knihy - Cajun the authentic taste of Spicy Luisana cooking.

    Cajun Jambolaya - obrázok 5

Diskusia k receptu

2010
@babav sorry, dva krat som zadal meno a tvoj recept varecha nenasla.
Takze toto je recept 3 a tvoj je ako ma byt, klasika.
mariamka
Bolo mi to povedome, a dokonca ma citujes, to je cest,, akurat u mna bola vacsia sranda,,, ☺pesnicka je dobra v kazdom podani


havino
pri tebe sa človek aj zasmeje aj naučí , že zo Slovenky :-)
2010
Len taka poznamka, pre tych co maju radi slovenske rizoto, toto je taky podobny recept ale vylepseny.Tym ze sa ryza nedusi vo vode ale v slepacom vyvare plus cesnak cibula, zelenina a klobasa a dusi sa az do vsiaknutia, takze ziadne talianske tekute rizzoto.
jozefj
2010 mohol by si uverejniť recept na Slovenské rizoto.Ešte som o takom nepočul a rád by som vyskúšal.*****
evanaaa
@jozefj , aké slovenské rizoto máš na mysli? To, čo sa u nás po dlhé desaťročia varilo a varí, keď sme ešte ani netušili, že existuje aj nejaké talianske rissoto? Len na rozdiel od neho sa tekutina nepridáva doň po troche, postupne, ale naraz. Aké ty poznáš, ak nie to slovenské?
jozefj
evanaaa 2010 napísal citujem:Len taka poznamka, pre tych co maju radi slovenske rizoto.Rád by som vyskúšal Slovenske rizoto.Len toľko.
porzellanka
Ani som nemusela otvarat recept a vedela som od koho je. Prve Cajunske jedlo, ktore som varila (a jedla) , bola tvoja "Spinava ryza" s kuratom. Mnam. Vdaka za dalsiu inspiraciu, dam vediet, ako nam chutilo.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia