Calamarata

eraserhead - fotkaeraserhead, 11. júna 2011

Dobre vyzerá a ešte lepšie chutí..

2
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
250 g
2 ks
1 ks
0,1 l




Postup

  1. 1

    V tomto recepte sú dôležité cestoviny. Schiaffoni môžeme nahradiť Paccheri

    Calamarata - obrázok 1
  2. 2

    Tu ho máme, kalamárika....

    Calamarata - obrázok 2
  3. 3

    Hlavu oddelíme od tela

    Calamarata - obrázok 3
  4. 4

    Chápadielka odrežeme tesne pod očami

    Calamarata - obrázok 4
  5. 5

    Z tela vyberieme túto kostičku a zvyšné vnútornosti

    Calamarata - obrázok 5
  6. 6

    Dáme dole kožu

    Calamarata - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame na väčšie kusy

    Calamarata - obrázok 7
  8. 8

    Nasekáme si cesnak a peperoncino

    Calamarata - obrázok 8
  9. 9

    Rajčiny Pachino nakrájame na štvrťky

    Calamarata - obrázok 9
  10. 10

    Na oleji necháme krátko prevoniať cesnak a peperoncino

    Calamarata - obrázok 10
  11. 11

    Pridáme kalamáre a krátko ich tam poprehadzujeme

    Calamarata - obrázok 11
  12. 12

    Teraz je čas na pohár bieleho vína, použil som Veltlín zelený 2010 Modra

    Calamarata - obrázok 12
  13. 13

    Keď sa víno odparí pridáme rajčiny Pachino, osolíme a okoreníme. Na miernom ohni upravujeme 10-15 minút

    Calamarata - obrázok 13
  14. 14

    Schiaffoni dáme variť v dostatočnom množstve vody, občas premiešame aby sa nenalepili na dno hrnca

    Calamarata - obrázok 14
  15. 15

    Keď je omáčka hotová pridáme nasekanú petržlenovú vňať

    Calamarata - obrázok 15
  16. 16

    Pridáme uvarené cestoviny a okamžite podávame

    Calamarata - obrázok 16
  17. 17

Diskusia k receptu

fanni
vyzera to vyborne, ja robim nieco podobne s krevetami, a bez papricky....ukladam.....vdaka
andys
Ojoj, vyzerá to výborne. Tiež si ukladám do KK.
tizian1cat
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.....mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam...mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!!!
ludka10
...milujem " morské potvorky" v akejkoľvek úprave. Vyzerá to úžasne a určite to aj úžasne chutí.......
....vyskúšam....
altyn
Asi by som to okoštoval ak by ma niekto z domácich ponúkol, no nemám odvahu to skúšať robiť sám... :-))))))))))
elekra
Krásne si sa pohral s kalamármi, klobúk dole, šéfe.
eraserhead
@janger , pravdepodobne máš na mysli toto "Zaradenie receptu do kategórií" osobne dám jedlu "vždy" iba jeden tag. V tomto prípade som dal iba cestoviny, akonáhle je to zverejnené záhadne sa mi tam objavia aj iné.... Tak to potom nanovo musím spraviť tak ako som to spravil pôvodne ???
@altyn , tu nie je čo pokaziť niekedy to skús, už len tá vôňa počas prípravy je faj..
janger
Ano, to som mala na mysli. Ja by som taketo krasne jedlo urcite zaradila aj do tagu 'exoticke jedla', a tiez si mozes kliknut na druhy masa a v tom mas 'plody mora'. A tiez do talianskej kuchyne... Vies, je to inac skoda. Lebo ak by niekto vyhladaval nieco exoticke, alebo nieco z plodov mora, tak by ten tvoj recept, ak by bol zaradeny napriklad v 'sloveskej kuchyni', tak lahko nenasiel.
marianne69
....az si tu kalamarovu priserku kupim,tak urcite vyskusam,vyzera to a urcite chuti vyborne(KK)
afataga
omg, v piatok idem do Metra na kalamare, raz som kupila take malinke a teda bola to riadna piplacka ich ocistit, ale stoji to za tu namahu
eraserhead




tie rajčinky (okrem toho že patria komu patria) majú výbornú chuť a oficiálne sa pestujú iba na Sicílii



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia