Celozrnné krekry s údeným tofu

spaldicka - bez fotkyspaldicka, 4. septembra 2014
Celozrnné krekry s údeným tofu
Foto: spaldicka

Zaujímavá chutná špaldová chrumkavá dobrôtka s údeným tofu. Premeňte si chuť a zhravo si zahryzkajte! ;-)

80-100
porcií
10 minút
príprava
16 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 ČL
3 PL
50-60 ml
1 ČL
Na dochutenie:
100 g najemno nastrúhané
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto. Nemalo by byť príliš riedke, inak sa príliš lepí a rozťahuje. Cesto rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej silikónovej podložke ho natenko vyvaľkáme (cca na 3-4 mm) a jemne doň povtláčame rascu. Radielkom narežeme štvorčeky.

  2. 2

    Kúsky cesta opatrne prenesieme a poukladáme na plechy vystlaté s PNP a vo vyhriatej rúre na 200°C ich pečieme 16 minút.

Diskusia k receptu

cesminaz
Ozaj.. mozem pouzit aj udeny syr namiesto tofu? Vdaka vopred za odpoved ;-P
spaldicka
@cesminaz , kľudne použi aj údený syr namiesto tofu ;-). Ja nemôžem mlieko a mliečne výrobky, tak vymýšľam alternatívne receptíky ;-). Nech sa Ti krekry vydaria, sú mňamkavo-chrumkavé :-).