Celozrnné pečivo nekysnuté

irenaw - fotkairenaw, 4. novembra 2012
Celozrnné pečivo nekysnuté
Foto: irenaw

Recept Dorothy Calimerisovej. Mierne upravený.

9-10
porcií
10 minút
príprava
15-17 minút
na 200 °C

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 čl
1 čl
1 čl
3 PL
3 PL
1/2 šálky
1/2 šálky
1 čl




Postup

  1. 1

    Dáme rúru vyhrievať na 200°C. Zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme maslo, jogurt, vodu a zamiešame mäkké a mierne lepivé cesto. Podľa potreby môžeme pridať ešte pár lyžíc vody. Mokrou rukou vytvarujeme 9 - 10 žemlí a pečieme 15 - 17 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.

Diskusia k receptu

rajnica
1* - recept jednoduchý, z dostupných surovín, suroviny z "police rozumnej výživy", nenáročný na čas, obohatí jedálniček, pečivo možno urobiť aj do zásoby, ...
marianne
Palcek hore,pojde do rodiny so spaldovym pecivkom:-)Uz zrejme dnes tvoje pecivko vyskusam,lebo moje doslo.
babidka
vyskusam , ci budem mojim doma chutit :-) Nie vzdy musi byt klasicky chlieb ci pecivo...
nonna
Vynikajúce, takéto zbožňujem, už aj ukladám do KK.
marianne
tak som spravila,len som nerobila pecivko,ale spravila som chlebik-zitny,fotku mam, pridam neskor,je vynikajuci,dakujem
45678
super receptík, určite vyskúšam a to hneď :-)) ďakujem !
monnikka
toto sa mi páči, mám múku tak skúsim, moj muž ma za nič nedá:)
helca103
špaldové pečivko a bez kysnutia - super nápad. Mám rada celozrnné aj špaldové výrobky, potešila si ma svojim receptom.
babkamt
Zatiaľ len ukladám o kk. Dúfam , že už čoskoro budem mať kuchyňu hotovú.
irenaw
ďakujem pekne za všetky komentáre. @marianne ty si ale rýchlik, som rada, že si spokojná :-).
iva63
to je super, ukladám, vyskášam-:)
tiginko
mám ich upečené a sú výborné. Len mi chýba v surovinách soľ, možno, že tebe to tak vyhovuje, ja som tam za jednu lyžičku nasypala. Alebo si len jednoducho zabudla. Najprv som bola zhrozená z tej lepkavosti, pripadalo mi to ako blatko (ja som dávala aj ražnú múku, tak si predstav tú farbu :-) ). Ale výsledok ma veľmi príjemne prekvapil. Na rozdiel od iných podobných receptov sú tieto žemličky vláčnejšie. Ďakujem za recept @irenaw
1x radost
irenaw
soľ tam patrí, trafila si aj množstvo, idem doplniť, nejak mi vypadla. viem si predstaviť, sivé lepidlo... až sa nechce veriť, že výsledok bude chutný ;-). ďakujem za upozornenie a hlavne za vyskúšanie. teším sa, že si spokojná, pekný večer.
janalad
Vdaka za super recept :)
Tiez som neverila ze co z cesta bude, ale mnaaaaaam zemlicky . Rychla priprava . Odporucam
janalad
neda mi nenapisat este k tomuto skvelemu receptu......
porozdavala som tolkym ludom recept tvoj, lebo im neuveritelne chutili ako mne. skusila som aj namiesat muku hladku s celozrnnou a boli skvele, aj hladku s chlebovou... peciem ich kazde 4 dni asi som sa stala na nich zavisla, pre ich rychlu pripravu a aj chut. Este raz vdaka za recept :)
irenaw
@janalad ja im hovorím záchranné žemle, vždy mi vyhrhnú tŕň z päty. veľmi ma tvoj komentár potešil, ďakujem :-)
ivanarobert
mám doma iba špaldovú celozrnnú múku, nemám pšeničnú celozrnnú. Môžem teda použiť iba špaldovú? neublíži tomu?
marianne
@irenka urobila som ich opat a znova cisto grahamove s makovym mliekom, tie su dobreee....fotka nie je,ale bude nabuduce uz hadam....velka vdaka Ti za ne
irenaw
@marianka ty experimentátorka! vyskúšam niekedy. hlavne, že ti chutia, na foto si počkám ;-))) ďakujem
tinka1977
@Irenaw , kde som ja doteraz hľadala, keď som nenatrafila na tento skvelý receptík? Už je v KK a hneď ho idem aj vyskúšať :) Ďakujem :)
tinka1977
@Irenaw , Irenka, práve som ich upiekla a prvá na ochutnávku zmizla v priebehu pár sekúnd ešte takmer horúca :) Sú skvelé :) Ja som nemala špaldovú múku, tak som dala jednu šálku celozrnnej z DM-ky a druhú som kombinovala - asi pätinu pohánkovej, do trištvrte grahamová pre domáce pekárne a zvyšok celozrnná stredná. A semienka som namiešala pol tekvicové a pol slnečnicové :) Je to naozaj skvelý recept z množstvom obmien :)
1x radost
maya2912
Mňam mňam mňam...práve som ich upiekla. Sú vynikajúce. Presne takýto recept som hľadala. Ďakujem :-)
1x radost
lenka78
No, moje su blede, vo vnutri nedopecene. A to som ich na 200°C piekla dobrych 20 min, ak nie viac. Kvoli takymto veciam som si kupila externy teplomer do rury, lebo som mala podozrenie, ze neukazuje dobre. Riadim sa len externym teplomerom a aj tak sa mi nic nedari upiect tak, aby to bolo ako na obrazku.
kucharka
Milujem takéto rýchlovky a zároveň dobroty!
Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia