Foto: vavan
koláč s celozrnnej ražnej múky s ovocím
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
3,5 dcl |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
3 PL |
|
1 ks aj šťava |
|
1 ks |
|
0,5 dcl |
|
PLNKA: | |
1/2 kg strúhané |
|
2 PL |
|
|
|
rôzne podľa chuti |
|
Postup
-
1
Tortovú formu s priemerom 26cm vyložíme papierom na pečenie,boky potrieme trošku olejom. Zmiešame sypké prísady múku,sódu bicarbonu,štipku soli,mleté orechy a nastrúhanu citrónovú kôru s pol citróna.Ošúpany banán s citrónovou šťavou rozmágame vidličkou na kašu,primiešame cukor pridáme sypké prísady a vypracujeme hladké cesto.Bude trošku lepivé.Vložíme do tortovej formy a rovnomerne rukou roztlačíme vrch si trošku pomúčime aby sa nám to lepšie roztláčalo ,okraje vyvýšime aby nám jablková plnka nevytekala.
- 2
PLNKA: jablká,s pol citróna citrónovú šťavu zmiešame s hnedým cukrom zo škoricou a navrstvíme na cesto navrch poukladáme ovocie podľa chuti.Posypeme škoricou. Pečieme pri teplote 160°C asi 20minút. Dobrú zdravú chuť:-)))
- 2
ono sa v tom ceste roztopí @hanislava múky kúpiš v bioobchodoch ale
niekedy mávaju aj v Tescu túto som tam nedávno kúpila.