Cestoviny so smotanovou omáčkou

cristi - bez fotkycristi, 12. júna 2013
Cestoviny so smotanovou omáčkou
Foto: cristi
4
porcie
2O min minút
príprava

Suroviny

400 g
60 g
250 ml
350 ml
1 ks
1 PL
150 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme na pásiky pokrájanú šunku. Prilejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s bujónom, tavený syr, 250 ml mlieka a miešame, kým sa syr nerozpustí, potom necháme ešte prevrieť. 100 ml mlieka rozmiešame s hladkou múkou a cez sitko ho prilejeme do omáčky a necháme opäť prevrieť a pridáme bazalku.

  2. 2

    Nalejeme na uvarené cestoviny, ktoré sme varili so soľou a lyžicou oleja.

Diskusia k receptu

tiginko
no, a čo keby si to nabudúce skúsila bez bambina a bujónu? Dá sa, ver mi a dokonca aj bez múky. Posnor medzi varecháčskymi receptami a zistíš, že takéto zbytočné, organizmus zaťažujúce výdobytky modernej doby vôbec nemusíš používať na to, aby si vytvorila výborné jedlo. Stačí napríklad, keď omáčku zahustíš jednoducho strúhaným tvrdým syrom, pre chuť môžeš použiť kúsok Nivy a pod. A bylinky a koreniny ti nahradia bujón
cristi
katca22: Je to obyčajný recept, no rada si pozriem Tvoje top recepty, keď tu nejaké budeš publikovať.
radox1
tak toto je ukazkovy priklad ako sa to nesmie robit.
hadik
Super nápad, ešte trošku kečupu, možno i horčice a posypať parmezánom, ale asi ešte lepší bude eidam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia