Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom fotorecept

saimonka - bez fotkysaimonka, 2. apríla 2014
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 g
250 g
3 ks
1 ks
2 strúčiky
125 g
2 ks
500 ml
250 ml
2 PL
1 ČL
4 ČL




Postup

  1. 1

    Špenát si necháme rozmraziť ( buď v mikrovlnke, alebo si ho skôr vyberieme z mrazáka). Zatiaľ si nakrájame všetky potrebné suroviny. Cibuľu nadrobno, šampiňóny na plátky a kuracie mäso na kocky.

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na polke masla si do sklovita opražíme cibuľku

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme šampiňóny a chvíľu opečieme.

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú šampiňóny opečené, pridáme rozmrazený špenátový pretlak a listy, premiešame a chvíľku podusíme. Ja som to rovno už aj ochutila soľou, vegetou ,štipkou korenia a pretlačeným cesnakom. Vegetu a soľ som dala presne také množstvo ako som uviedla v zozname surovín, no môžete si to dochutiť aj podľa seba, ale takto to má ten správny šmrnc ;)

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zmesi vytlačíme dve syrové črievka ( môže byť aj tavený syr - trojuholníky, alebo syrokrém ) a za stáleho miešania vylejeme smotanu na šľahanie.

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V smotane na varenie si rozhabarkujeme hl. múku, vylejeme do omáčky, sem tam premiešame, počkáme kým prevrie a odstavíme z ohňa. Omáčka je takmer hotová, už len pridáme opražené mäsko.

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kuracie mäso si ochutíme. Ja som použila 3 čajové lyžičky mletej sladkej papriky a skoro celý sáčok (asi 30g) rýchlej horčicovej marinády značky KOTANYI - odporúčam, je super, ale môžete si samozrejme ochutiť podľa seba.

    Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poriadne na sucho premiešame, dáme si rozpražiť druhú polku masla a mäsko opečieme a primiešame do omáčky. Na fotku som si kus odložila, lebo to tak vyzeralo lepšie :) ale inak to vždy zmiešam. Nakoniec si odvaríte cestoviny ( najlepšie sa na to hodia Farfalle - motýliky ) a môžete podávať. Kto neje mäso, môže ho vynechať, aj tak sú výborne hlavne kôli špenátiku :)

  9. 9

    Prajem DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

kukulienka71
milá @saimonka ! vitaj medzi uverejňovačmi receptov! verím,že tebou pripravené jedlo vám chutilo...mám asi 15 výhrad k tvojmu receptu,ale nechcem ti pokaziť radosť,nebudem ich vymenovávať,mám len jednu otázku: v tej omáčke bolo vlastne cítiť špenát?
mariamka
zakladne zlozenie spenat, sampinony, kuracie maso sa mi paci, zacala by som od masa, pridala sampinony a na zaver spenat a smotanu, asi to aj urobim :) @saimonka urcite chutne, len niekedy menej je viac, ale tiez sme takto zacinali :))
fidi
Mňam, to musí byť ale pochuťka, som si istý.....
saimonka
@kukulienka27 , v pohode mi môžeš vymenovať tých 15 výhrad, som na ne zvedavá, a špenát tam bolo cítiť keďže som tam dala celé dva špenátové pretlaky a ešte pol balíka listového špenátu :)
anita333
Výsledné jedlo je určite chutné. No pre mňa obsahuje priveľa nezdravých a kalorických surovín pokope - smotana, syr v črievku. Nepáči sa mi kombinácia mäsa a ďalších živočíšnych tukov. Z hľadiska racionálnej výživy je mäso rozumnejšie kombinovať už len so zeleninou. Šampiňóny môžu byť. A špenát radšej čerstvý, človek aspoň vidí, ako vyzerá.
kukulienka71
@saimonka ,mikrovlnka vôbec nie je správny kuchynský pomocník,aj ked šetrí čas,škodí viac ako si myslíme.Množstvo (osminka)použitého masla sa mi zdá priveľké.4 ČL Vegety úplne zabijú pravú chuť akejkoľvek zeleniny jemnej chuti,akou je aj špenát.Aj ked si tam dala veľa špenátu,objemovo je toho viac,ale chuť úplne iná.Odkedy som na Vareche,dozvedela som sa o škodlivosti črievkových a iných tavených syrov,takže ich vôbec nepoužívam. Dve celé črievka zase len odklonili chuť omáčky úplne iným smerom...2 PL hlad.múky sú úplne zbytočné,je tam predsa dostatok špenátovej zmesi+ešte aj syr to zahustil+smotana to zahustí po prevretí...ale teraz kukám,že si jej tam tiež dala neúrekom(7,5dcl),tak ti to zriedila.Máš tam úplne zlé množstvá surovín,ked tak pozerám,to,čo by timalo zahustič,dávaš ako riedidlo a potom tam jasne musíš dať zbytočne tú múku,aby si dosiahla správnu konzistenciu.Hrozné plytvanie,dievča!!ˇKuracie mäso muselo byť strašne horké,ked si ho oprážala s 3 ČL červenej papriky,tá sa nesmie pražiť.Rýchla horčicová marináda,to je asi zmes nejakých korenín...horčicu by som do špenátovej omáčky nečakala!Skoro celý sáčik na 3 ks pŕs? A zabudla som na čerstvé šampiňóny!Majú výraznú chuť,takže špenátová tam mohla byť jedine farba. Celý tvoj postup by sa dal zjednodušiť do 3-4 krokov(ako písala aj @mariamka ),na 2PL masla cibuľu,cesnak,kuracie mäso,soľ,šampiňóny,po opečení dať špenát,spojiť chute,priliať max.2dcl smotany,nechať trocha zredukovať a hotovo.Mäsová šťava ti ochutí špenát oveľa lepšie ako vegeta.A ked bez mäsa,tak ešte jednoduchšie...
micanela
urcite chutny vysledok ale na mna prilis vela surovin, mam radsej cestoviny s par kuskami masa, hribikov, ... cohosi a rozhodne nie dva druhy smotany a syr v crievku
saimonka
@kukulienka71 Naschvál som tam napísala buď si ho rozmrazíme v mikrovlnke, alebo si ho vytiahneme skôr z mrazničky,aby som sa vyhla takýmto komentárom, ale aj tak si ju tam musela spomenuť.. nemôžeš vedieť či som ju použila alebo nie..vegeta.. to som tiež očakávala komentár.. ale myslela som si že to bude tak všetko.. ale zistila som že asi neviem variť, keď som mala všetko zle.. ja som chcela tej omáčky veľa, lebo my tak varíme že aj na dva dni .. tak preto som tam dala až toľko smotany.. niekedy použijem len mlieko niekedy smotanu..ako čo mám v chladničke.. kuracie mäso vôbec nebolo horké, neznášam keď niekto súdi niečo čo ešte nejedol .. papriku som tam dala preto, lebo inak používam také korenie.. volá sa Argentína, ale nikde v obchode som ho nevidela, to kupujem od jedného koreninára, ktorý nám to nosil do reštiky kde som niekedy robila.. ako čašníčka chválabohu, lebo moje jedla by som predsa nemohla dávať ľuďom... také nezdravé.. .. no ale chcela som napísať, že som objavila túto horčicovú marinádu a tá sa podoba na to korenie dosť, len tam chýbala červená farba tak som tam dala papriku a bolo to fajne.. a to neni horčicová ako keď dáš do marinádu normálnu horčicu.. boli tam len horčicové semienka .. tie šampiňóny sa tam dosť stratia.. skoro vôbec ich necítiť..jááj a samozrejme že to mäso som tam dala všetko, aj s výpekom.. a keby som to neochutila nezdravou vegetou/resp hocičím iným/ tak je to bez chutí.. snažila som sa fakt, keď som sem dávala tento recept.. ale zistila som, že ostanem len pri odkukávani fajnotiek a už sem nepridám nič, lebo som zistila, že je tu príliš veľa múdrych ľudí ... toť asi všio čo som chcela napísať..
tiginko
no vidíš @saimonka , bolo ti to treba nútiť @kukulienku aby ti tie výhrady vymenovala? Veď ona pôvodne hovorila, že ti nechce pokaziť radosť :-)
kukulienka71
@saimonka ,ak si robila čašníčku(hádam si vyučená)tak ste sa isto učili aj variť a ked pozerám tvoj vek,nebolo to tak dávno...na žiadnej škole neučia variť s mikrovlnkou,vegetou,syrom v črievku,a toľkými prekombinovanými surovinami a postupmi,ako to tu dávaš.Či?Nemáš sa za čo urážať,nebolo z mojej strany nič mienené ako urážka:-)Druhá vec: ak si tu už nejaký čas,isto si si všimla komentáre k tvojmu podobným jedlám,ak nie,pohľadaj si,sú si moc-moc podobné...Je tu veľa skúsených Varecháčov,ktorí varia skvele bez takých tých prídavných chutí,ktoré si tam naládovala,mrkni dobré recepty,inšpiruj sa správnym smerom.Vieš,najľahšie je myslieť si,že viem variť,ked pospájam už vopred dochutené suroviny,nadopované zvýrazňovačmi chute.Začni úplne od začiatku,hlavné suroviny ponechaj,aby hrali prím a POSTUPNE dochucuj,najprv len soľou,uvidíš,čo to spraví,potom daj 1 bylinku,ucítiš zas niečo nové,inokedy inú bylinku,naučíš svoje chuťové poháriky pracovať a spoznávať PRAVÉ CHUTE. Až kuchár,ktorý ovláda základy varenia,si môže dovoliť experimentovať s postupmi,technológiou aj chuťami! Varenie je umenie,tak ho nekazme.Ak si rozumná,pochopíš,ak nie,urazíš sa...Tu sa ide s kožou na trh a ked ukážeš,že chceš vedieť viac a lepšie,nájdeš si tu svoje miesto.Prajem ti,aby si mala všetky zmysli otvorené poznatkom. Aj ja sa len učím:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia