Cheese prosciutto crudo

filipvlk - bez fotkyfilipvlk, 22. mája 2014
Cheese prosciutto crudo
Foto: filipvlk

Jenoduchá príprava studeného predjedla. Lahké a lahodné.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

50 g
20 g
20 g
4 ks
 (alebo hrozno)
 (alebo ľadový šalát)
 (ľadový šalát)
1 ks
 (na hrianky)




Postup

  1. 1

    4 plátky prosciutta uložíme do stredu taniera. Bazalku najemno nasekáme a zmiešame asi s pol ližicou olivového oleja jedna k jednej. Zmesou šunku trochu pokvapkáme a zbytkom dozdobíme okraje. Šeri paradajky pokrájame a priložíme k šunke spolu s čučoriedkami (alebo hroznom) Goudu nakrájame na drobné plátky a uložíme ku kraju taniera. Na vrch ešte nastrúhame parmezán.

  2. 2

    Šalát – na väčšie kusy nakrájame čínsku kapustu, hlávkový šalát a pridáme rukolu. Zmiešame povetetíme a pridáme kyslú smotanu (alebo biely jogurt)

  3. 3

    Z chlebíku urobíme hrianky a možeme konzumovať :)

Diskusia k receptu

kimlo
Ked uz taliansky, tak Formaggio, namiesto Cheese...
eraserhead
ja tomuto jedlu nerozumiem, je to predjedlo zo zeleninovým šalátom, ovocím a chlebom? potom by ma zaujímalo čo bude nasledovať ako il primo a il secondo keď toto tu má byť antipasto ako 1 porcia

To hovädzie je tam kde použité?
A je to naozaj talianska kuchyňa, pretože sú tam niektoré divoké kombinácie, skôr by som to dal ako Slovenská kuchyňa, tá nie je taká rigidná a úzkoprsá na názvy posupy či použité suroviny ......
tiginko
no keď si chlapci pozriete ostatné výtvory tohto (zrejme) mladého umelca, tak očividne chce byť originálny, t.j. žiadne pravidlá, žiadna kuchyňa...
tiginko
a žiadny pravopis, gramatika a čítanie po sebe :-)
mirop
neviem ci by som chcel chrumkat cinsku kapustu s parmazanom a cucoriedkami