Chlebová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks
3 krajce
1 ks
1 ks
2 PL
 trochu
6 strúčikov
 hrsť




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom tuku, vložíme kocky zemiakov a huby, mletú rascu, chlieb a klobásu nakrájanú na kolieska.

  2. 2

    Zalejeme primeraným množstvom vriacej vody, osolíme, okoreníme a všetko uvaríme domäkka. Nakoniec dochutíme prelisovaným cesnakom a polievkovým korením.

  3. 3

    Polievka je chutnejšia, keď chlieb nakrájaný na kocky vopred opečieme na oleji dozlata, až potom ho vhodíme do polievky a necháme rozvariť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia