Chlieb z domácej pekárničky

turistka - fotkaturistka, 17. októbra 2012

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

viedra
dakujem za receptik v DP @Turistka a musia sa dat aj tie pšenične otruby? nemožem len s tou hl mukou
turistka
@viedra , nemusíš, ale môžeš si dať za hrsť to, čo máš rada , dávam otruby preto, aby mi nebol chlebík až tak svetlý a tiež preto, že sú údajne dobré na tie naše črievká. Mne sa zatiaľ vždy vydaril, múku pšeničnú hladkú kupujem v Lidli.
viedra
dakujeem @Turistka vidim že maš dobru skusenost s DP ak maš neake recepty do DP pošli mi prosim ta nie si nahodu na FB?
turistka
@viedra , teraz som si všimla, že máš záujem o recepty. Pečiem, rôzne chleby, uvarím zemiak, ošúpem, postrúham a pridám. Tiež som vyskúšala na 500 gr múky dať spolu toľko tekutiny, že 2,5 dl vody a doliať do 3 dl mliekom, má potom červenšiu kôrku, tiež strúčik cesnaku. No najlepšie mi chutí práve len tento obyčajný rascový s troškou šrotu. Len nezabudni, že sa dáva vlažná voda, nie horúca, pri horúcej by sa Ti stalo to, že cesto Ti prudko vykysne a potom pred pečením klesne, na to si daj veľký pozor. A s olejom, toho môžeš dať i viac , než mám napísané v rp. No a z tých sladkých vecí doporučujem mazanec od damisy. Je neprekonateľný.
viedra
@turistka veeeelmi pekne dakujem chcem recept na DP A ROZPIS AKO BLBCEčKOVI NEVIEM PREčO SA JEJ BOJIM Už ROK SOM JU ANI NEVYTIAHLA VON A TAK BY SOM CHCELE HLAVNE RECEPT NE KYDNUTE CESTA ABY ZPRACOVALA DAKUJEM



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia