Chudobné špagetové pastitsio z grécka

2010 - bez fotky2010, 29. júna 2010
Chudobné špagetové pastitsio z grécka
Foto: 2010

Moja suseda stale pecie doma tuto staru spagetovu verziu greckej lasagne, pastitsio ako za mladosti ked bolo penazi pomenej na ostrove Zobraziť celý popisMoja suseda stale pecie doma tuto staru spagetovu verziu greckej lasagne, pastitsio ako za mladosti ked bolo penazi pomenej na ostrove Kythnos. Asi sa situacia znova opakuje a vytahuju tieto lacne ale chutne recepty. Takze spagetova lasagna s mletym masom povodne s baranim teraz hovadzim od susedov.PS: toto nema s Moussaka s besamelom a baklazanom nic spolocne aj ked to tiez vyborne pecie.

15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

350  g
500  g
1 ks
2  struciky
1 lyzica
2 ks
150 ml
1 ks
100  g
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Do na oleji spenej nakrajanej cibule a cesnaku pridam mlete hovadzie mlete maso povodny recept je s baraninou a oprazime kym zmeni farbu.V myske si rozmiesame paradajkovy pretlalk s vodou alebo pridame pradajky vo vlastnej stave. Zalejeme mlete maso , pridame podla chuti trocha muskatoveho orechu alebo taliansku zmes byliniek a korenie. Obcasne miesame a dusime do zmaknutia cca.25 minut. Spagety uvarime vo vode podla navodu a zlejeme , pridame lyzicu oleja a premiesame aby sa nam nezlepili. Povodny lacny recept je len s jogurtu a vajickom ,teraz uz robi " luxusnu " verziu s trochou postruhaneho syra zalezi od typu jogurtu dakedy treba riedit trochou mlieka ochutime solou a korenim.

  2. 2

    Do vymastenej zapekacej misky polozime na dno vrstvu spagiet. Poukladame na nu vrstvu uduseneho masa a na to dame zvysne spagety. Zalejeme nalevom a dame piect do truby na cca.25 minut alebo pokial je vsetko upecene do zlatista. Servirujeme len tak teple same, alebo so salatom ale aj studene, s uhorkou alebo aj s kecupom co je zakladna prichutovacia surovina pre mladych .... PS: toto je uplne lacna chutna a hlavne dietna verzia kazdy si to moze obohatit podla chuti.

Diskusia k receptu

evusik
@2010 ja robievam veľmi podobnú Špagetovú bábovku - špagety, mleté mäso a rajčinová omáčka a všetko sa vrství do bábovkovej formy, keď sa upečie a vyklopí je nielen pekná ale aj dobrá a hlavne ako píšeš je dobrá aj za studena. Vyskúšam aj tvoj grécky spôsob :-)
honestka
podobne robievam, aj so sauce ako ty Evusik ked uvarim viacej pasta a zostane mi,( ked nie je poruke maso, dam vajicka a huby a syr) vzdy je to velmi chutne zapecene (robim poriciove malicke) s nejakym salatikom. Pacia sa mi tieto stare jedla a pre seba si vzdy uvarim nieco, na co si spominam od starkych...
mamko176
recept sa mi páči, moja dcéra robí veľmi podobný, s tým že ona nevrství špagety a masko, ale všetko spolu dobre premieša , a dá zapiecť naraz s postrúhaným syrom.

Recept nekladie medze chuti ani fantázii , len tá MYSKA mi trhá oči. Videla som ju už v komentároch viackrát.
sairaam
Hm, hm, hm, @2010 výborný receptík, ako všetky od Teba. A hlavne jednoduchý. Ďakujem, vyskúšam.
elenitsazante
skuste aj vo verzii, miesto muskatoveho orechu, trochu pomletej skorice a potom je to varianta, ktoru jedavali v starej Smyrne.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia