Šošovica
Šošovica

Čierna šošovica s vajíčkom a pak choi

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 3. apríla 2022
Čierna šošovica s vajíčkom a pak choi
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
4 PL
1 strúčik
2 ks
1 ks (alebo malá čínska kapusta alebo 200 g ružičkového kelu)




Postup

  1. 1

    Čiernu šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne. Do uvarenej šošovice pridáme trochu oleja, soli, čierneho korenia a pretlačený cesnak.

  2. 2

    Vajíčka uvaríme namäkko, cca 4 minúty a hneď ich ošúpeme.

  3. 3

    Kapustičkám pak choi len odrežeme hlúbový tvrdý konček a prepolíme ich. Narýchlo ich opečieme na olejom potretej panvici. Podobne postupujeme aj s ružičkovým kelom, ten očistíme od vrchných lístkov. Čínsku kapustu nakrájame na širšie kolieska a opečieme ich narýchlo na panvici. Servírujeme všetko spolu.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Zaujal ma krásny obrázok a potom aj kombinácia tohoto jedla. Nabudúce bude s pak choi teraz som mala len hlávku kelu😃. Tá šošovica je veľmi chutná.


1x lindia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia