Foto: 2010
Videl som kucharsky program zo Sri Lanky kde miestny kuchar zaujmavym sposobom dokoncil jedlo. Tak som aj ja vyskusal .Takze moderny baghar.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 |
|
2 struciky |
|
2 cm nakrajany nadrobno |
|
2 (alebo susene feferonky) |
|
lyzicka |
|
2 |
|
1 |
|
1lyzica alebo roztopene maslo |
|
1/2 lyzicky tumeric mlety - |
|
1/2 hrnceka |
|
baghar: | |
1/2 lyzice |
|
1 strucik |
|
5 |
|
1 /feferónka/cerstva |
|
1/2 |
|
2 lyzice |
|
Postup
-
1
Ja nie som daaky indicky specialista ani sa nesnazim byt ale samosky su stale zavrete a cierna sosovica( urad dahl ) bola v spajzi tak som vyrobil takuto fuziu. Sosovicu som dal cez noc namocit do vody. Rano som ju preplachol dal do novej vody.Na ghee som dal oprazit koriandrove semienka pridal osmazil cesnak, cibulu a cerstvy zazvor vsetko na drobno nakrajane posypal kurkumou. Pridal ciernu sosovicu tu tiez rychlo osmazil , pridal krabicu talianskych drvenych paradajok plus vodu podla potreby , cerstvy bobkovy list a susene chilli, dal varit do makka. Ked bola hotova som vmiesal sladku smotanu a kratko prehrial.
- 2
Tu by asi po ochuteni klasicka europska kuchyna skoncila a islo by sa servirovat.
- 3
Baghar je ochutenie oprazenim korenin az tesne pre podavanim , robi sa klasickym sposobom kde sa pridavaju viac osmazene koreniny alebo ako som videl modernym sposobom kde je to hlavne zelenina. Takze na panvicu do rozohriateho ghee som si pridal na nakrajany cesnak nakrajane chilli a cherry paradajky , masitu papriku a poriadne 2-3 minuty na silnom plameni pri stalom miesani oprazil. Vmiesal do sosovice , ochutil a pridal dve lyzice nakrajanej cerstvej koriandrovej vnate.
- 4
Dosla nam ryza a obchody su stale zavrete tak sme dali co bolo , zemiaky ( je to aj tak fuzia ziaden klasicky recept ) a krmime aj masozrutov tak sa pridali oprazene klobasky. PS: Zaplavy su strasne ale ked voda odide ostane ten strasny smrad lepkaveho blata ktore znicilo absolutne vsetko...
- 5
Cistenie zacalo , dnes bolo vyse 50,000 dobrovolnikov. Kliknite dole na komentar neslo mi to inac pridat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám rada tvoje inovatívne recepty, všetky sú u mňa v mojej KK.