Čína podľa môjho muža fotorecept

egreska - fotkaegreska, 30. júla 2010
Čína podľa môjho muža (fotorecept)
Foto: egreska

Dalšia bleskovka..

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
2 ks
malý kusok
1




Postup

  1. 1

    Najdlhšie trva všetku zeleninku nakrajat na zapalky,ale my sme sa už vytrenovali a trva nam to takych 10 minut, takže nič hrozne.Všetku zeleninku aj huby hodíme na rozpaleny olej a stale miešame.

    Čína podľa môjho muža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezance z polievok zalejeme vriacou vodou a zakryjeme.Tie sačky s koreninami vyhadzujem.Rezance by mali byt makke za par minut.Scedíme ich.

    Čína podľa môjho muža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zeleniny pridame vajičko a rychlo miešame .Ja robím tak ,že z vajička urobím zvlašt omeletu a nakrajam ju na tenke pasiky,manžel si to zjednodušil :-/

    Čína podľa môjho muža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko zalejeme kvalitnou sojovou omačkou a sladkou čili omačkou.My mame radi vyraznu chut tak nešetríme, ale vy si dajte podla seba.Prihodíme rezance a dobre premiešame.Hotovo !! Cele to trva asi 5 minut a ta voňa...

    Čína podľa môjho muža (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

monzet
Mňam!Toto robievam a syn sa nevie dojesť.Naozaj rýchla chuťovka.
kochlik
ale nieeeee....vifon rezance to mi pripomína časi na internáte...:-))) ale prajem dobrú chuť...:-))))
bobor1
to musí byť " kentus " bez cesnaku na oleji pred zeleninou a chilli
paula55
perfektny napad, najblizsie urcite skusim, dakujem :-)
mallvinka
Toto určite skúsim, mám veľmi rada čínu, no manžel to nemusí. Pre seba samú sa mi to nikdy nechcelo variť, ale teraz.....
egreska
skuste, je to chutna rychlovka ,samozrejme si to možete doladit podla seba maskom alebo inymi vecami,čo mate radi..@bobor a kde su všetky tvoje recepty ? niečo navar a potom kritizuj,dobre ?
martina34
@egreska , tak takéto špecialitky máte v rodine, keď vymýšľa aj tvoj manžel :-) občas, keď máme v robote krízu, urobíme si aj túto polievku, no toto vyzerá oveľa lepšie a chutnejšie ako polievka, neviem, či si tam neprinesieme aj nejakú panvičku a budeme robiť čínske rýchlovky podľa tvojho manžela :-)
halina
Výborný recept, robievam tiež, ale prečo tie koreninové sáčky vyhadzovať, veď sa dajú tiež použiť buď do marinády, alebo sa to vysype na tú zeleninu. Ja sa snažím nič nevyhadzovať, je to škoda.
sovka62
Aj ja som už pár razy použila tie rezance (bez korenín), keď som nemala čas pripraviť závarku do polievky. Ale tvoj manžel je kreatívnejší, tak si to odkukám. Tie vifonky sme kupovali po desiatkach kusov, keď u nás býval vtedy pätnásťročný vnuk. Robieval si ich sám, hneď ako prišiel z školy, akože naobedovaný zo školskej jedálne. Naraz ich zjedol aj tri-štyri a potom už ledva čakal kedy prídem z práce a niečo pripravím. Vtedy jedol ako nezavretý, ale tešili sme sa, lebo vo veku okolo troch rokov do neho nebolo možné nič dostať, prakticky nejedol.
martina34
@sovka , môj syn je presne v tom veku a tak isto to robí, dokáže naraz urobiť aj dve a do času ho to zasýti. V puberte toho poje hrúzu, a nič na ňom nie je vidieť. Ide mu to asi len do výšky. Pomaly som alegrická na vetu "mami som hladný", tú používa najčastejšie. Ukazovala som mu tento recept, teda som sa ho pýtala, či by takéto zjedol, hneď poznamenal, len ich veľa nakúp nech môžem variť polievku.
egreska
@Matka ,toto je žial jedine, čo moj muž uvarí :-( ale dufam že ked začnem pracovat,bude varit viac ..@halina nam to nechutí , a neda sa to použit ani inde a zase až taka velka škoda to nie je .. nechcem ani vediet ,čo všetko v tom je ...@sovka muž tieto polievky fasuje v robote a už ich mame doma take množstvo,že sme aj porozdavali ,aj psovi sme ich varili-teda starky :-)) a stale sa množia..až kym sme neprišli na tuto "čínu" ,niekedy si ju robíme aj dva krat do tyždna na večeru,je to lahke a sýte..možno by to chutilo aj tvojmu vnukovi :-)
hamana
Vyborný nápad. Urobim to,ale neviem čo je to "kentus".
stiavnicanka
Neviem,ale to foto k receptu pôsobí na mňa odpudivo. Vyzerá to ako nejaké červíky.Ale iste to vyskúšam.
stefan39
tak toto musí byť super lebo ja čínu mám strašne rád..mňam ...určite to vyskúšame...
evanaaa
Vidím, že sú tu ľudia, ktorí sa kedysi zaregistrovali a teraz sa po dlhom čase objavili, aby kritizovali. Źiadna chvála. A tá papanička môže byť dobrá, najmä keď ide o čas.
sovka62
Ani ja som netušila čo je to kentus, len z Egreškinej rekcie som pochopila, že dobré to asi nebude. Ale ak chce Bobor cesnakové, nech si ho pridá, prípadne nech varí niečo iné. Nikto z nás neskúša všetky uverejnené recepty, vyberáme si. A mne a viacerým sa tento recept páči, takže by bola škoda, keby tu nebol.
hamana
@egre ška dakujem za vysvetlenie a v slovniku cudzich slov som nehľadala. Na jedlo sa nehovori hnusne ani kentus. Večer som podľa toho návodu urobila niečo podobné -pridala som cuketu , šampiňony,a uvarené mäso z kralika, cesnak , červenú a zelenú papriku a mrkvu aj petržlen som vynechala a bolo to vyborné!!! A tie rezance tam pasuju ako ...Ten tvoj muž musí byť šikovný. Vôbec to nevyzeralo odpudivo ale vyborne .
klaura
tlieskam ... to musí byť výborné ... ďakujem :)
egreska
dakujem za povzbudive reakcie :-)) ..toto chutí nám, a ak inšpirujem aj niekoho iného,budem len rada ..nečakam chvalospevy na moje recepty ale že s cesnakom je to lepšie ,sa da napísat aj trošku inač,nie ? mne ani nevadí, že to vyzera ako črviaky , pretože tie som už jedla :-))
danapa
mame cinske rezance velmi radi, urcite vyskusam aj tieto, vyzeraju vyborne ☺☺☺
honestka
@Egreska : tvoje recepty tu EXCELUJU, takze komenty typu BOBRA1 ignoruj! Naviac ocenujem, ze si ho nevymazala, aby sme sa poucili aj o takychto ludoch a vsimli si ich vytvory, AK ICH niekedy nieco napadne tu uverejnit!
22janka22
Veľmi nápadité, určite využijem, ešte by som opražila pár arašidov.
jody
@egreska , auper! Ja tieto vifonkové slíže bežne robím k číne ako prílohu, tiež bez tých pochutín, ale ja ich nevyhadzujem, posypem nimi pražiacu sa zeleninu. Tie rezance sú geniálne, chuťovo výborné a rýchle na prípravu.
egreska
@veronika ,daju sa použit všetky druhy čínskych polievok,len si daj pozor na čas, lebo rozne rezance sa mačaju vo vode rozne dlho..
kristinka21
je tu super recept ja to papam,ja si tam dam este kuracie masko a oprazenu cibulku..ja si nekupujem polievky,ale predavaju zvlast rezance :)je to super
egreska
@ aj my sme kupovali tie drahe "original " čínske rezance ale naschval som chcela ukazat, že aj tie z polievky za 10 centov sú dobra a lacna varianta..
kristinka21
uplne stebou suhlasim :))len moj tatino je vietnamec tak takeho veci mame doma ...on je kuchar aj v restike aj doma:))
egreska
tak to ti zavidím kristínka,že mate doma "original vietnamca" a robí vam všeliake dobroty..aj my sem-tam ideme do vietnamskej reštiky..varia jednoducho a veeeeeelmi dobre :-)) budem rada ak odkukaš od ocina nejake receptíky a nahodíš..
ejanka
Ahoj Egreška (tu je "leskotka" z MMB) skvelý recept, ja som vždy tie polievky jedla len kvôli tým báječným rezančekom, ale teraz si už budem pripravovať toto báječné papaníčko - mňa baví aj tá príprava jedál vo voku, už sa tešííím.....
egreska
ahoj, je to rýchlovka a vééélmi dobrá...určite ti bude chutit :-))
verula
ej vdaka za receptik ..vyskusam napadlo ma vyskusat z vifonky ale nevedela som ci ano alebo nie ...ale tvoj recept presvedcil dikk moj manzo to nemusi ale svagrinej decka jedia vifonky ako chipsy ,,,a nemozu sa dojest .. a kristinka 21 naozaj kukni ako ocino vari a daj nejaky mnamko receptik dik ..
isabellafly
ukladam, tieto rezance ma este nikdy nenapadlo pouzit vo vareni... inak ten bobor asi nebude velmi skuseny kuchar ked tu toci o cesnaku a nevie, ze sladka chilli omacka je teda riadne cesnakova...
skusim a za receptik dakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia