Čínska kapusta s tofu

bannanni - fotkabannanni, 17. februára 2014
Čínska kapusta s tofu
Foto: bannanni

Ľahké a zdravé jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2-3 strúčiky
1/2 ks
150 g
1/2 ks
4-5 krúžkov
1 ks v konzerve sterilizovaná
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    V dostatočne veľkej panvici, najlepšie wok, opražíme cesnak nakrájaný na drobno a na kocky nakrájanú cibuľu (červenú). Keď trošku zmení farbu, pridáme tofu nakrájané na rezance. Opražíme ho kým nezačne byť gumovité. Pridáme rozobraté krúžky kapusty asi 7 mm, podlejeme troškou vody a kratúčko (nie viac ako 3 min.) podusíme, aby ešte zostala chrumkavá. Pridáme na drobno nakrájanú paradajku a nie veľkú krabicu sterilizovanej kukurice bez nálevu. Chvíľočku spolu prehrejeme.

  2. 2

    Dochutíme morskou soľou, tymiánom (príp. oreganom) a bazalkou. Jedna malá čilipaprička sa tam stratí a osvieži chuť. Podávame samé, ale neurazí sa ani celozrnné pečivo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia