Citrónová torta

aleana - fotkaaleana, 4. marca 2012
Citrónová torta
Foto: aleana

Torty z piškótového cesta sa mi dlhé roky nedarili. Vyskúšala som viacero receptov a sledovala som cesto cez dvierka rúry. Krásne mi nabehlo a Zobraziť celý popisTorty z piškótového cesta sa mi dlhé roky nedarili. Vyskúšala som viacero receptov a sledovala som cesto cez dvierka rúry. Krásne mi nabehlo a keď sa už oddeľovalo od kraja formy, bolo hotové. Keby moje piškóty vystupovali v kreslenom filme, po vypnutí rúry by povedali jedno dlhé pffffffffff a stred by sa prepadol. Spľasli, a bolo jedno, ako dlho ich pečiem a či ich z rúry vyberiem hneď alebo až neskôr. Neverili by ste, ako si dobré gazdinky žiarlivo strážia recepty. Ešte aj od príbuznej sa mi

Suroviny





Postup

  1. 1

    5 vajíčok 15 dkg práškového cukru 15 dkg polohrubej múky ½ prášku do pečiva hlt oleja Krém: 1 smotanový alebo vanilkový puding 15 dkg masla 1 citrón cca 10 dkg kryštálového cukru

  2. 2

    1. Dve tretiny cukru dobre vymiešaj so žĺtkami. 2. Bielka vyšľahaj, pridaj zvyšný cukor a celkom dohusta šľahaj ďalej. 3. Ku žĺtkovej mase jemne miešajúc pridávaj striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahané bielka. 4. Nakoniec opatrne primiešaj trošku oleja. 5. Cesto vylej do vymazanej, múkou vysypanej tortovej formy a na 180 °C peč približne 25 minút. Krém: 1. Puding uvar podľa návodu, ale s polovičným množstvom vody alebo mlieka. Dostaneš hustú kašu, ktorú nechaj vychladnúť. 2. Kašu, zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru citróna, citrónovú šťavu a kryštálový cukor daj do kuchynského robota a vymiešaj na hladký, nadýchaný krém. Šťavu a cukor odporúčam pridávať postupne, podľa chuti. 3. Vychladnutý, napoly rozrezaný korpus natri krémom, spoj, druhou polovicou krému ponatieraj tortu zvonku a ozdob mesiačikmi pomaranča alebo mandarinky.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia