Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládové brownies s cviklou a ruby polevou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. septembra 2023
Čokoládové brownies s cviklou a ruby polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g varená
100 g
100 g
1 bal.
 štipka
4 ks
100 g
100 g mleté
Ganáž:
200 g (ruby)
100-120 ml




Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme, polovicu čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.

  2. 2

    Uvarenú cviklu rozmixujeme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a so štipkou soli do peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Na miernych otáčkach primiešame roztopenú vlažnú čokoládu a rozmixovanú cviklu.

  3. 3

    V inej mise zmiešame múku, mleté lieskové orechy a druhú polovicu nasekanej čokolády. Suchú zmes vareškou zamiešame do čokoládovej zmesi.

  4. 4

    Pripravené cesto navrstvíme do obdĺžnikovej formy s rozmermi asi 21 x 25 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.

  5. 5

    Po upečení vyberieme a necháme celkom vychladnúť.

  6. 6

    Na ganáž zohrejeme v hrnčeku smotanu. Keď sa na okrajoch hrnčeka už tvoria bublinky, nalejeme smotanu k nasekanej ružovej čokoláde. Necháme niekoľko minút postáť a potom rozmiešame dohladka a necháme celkom vychladnúť. Vylejeme na koláč a rozotrieme. Vložíme do chladničky stuhnúť.

  7. 7

    Pred podávaním môžeme ozdobiť čučoriedkami, strúhanou cviklou alebo nastrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia