Cronutky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 16. januára 2015
Cronutky (fotorecept)
Foto: rennatte

Cronutka je spojenie croasanta a donutky(šišky), cesto je podobné pľundrovému a pri pražení sa pekne lístkuje a tým cronutka nieje taká suchá ako donutka. Zobraziť celý popisCronutka je spojenie croasanta a donutky(šišky), cesto je podobné pľundrovému a pri pražení sa pekne lístkuje a tým cronutka nieje taká suchá ako donutka. Stačí ju po upražení pocukrovať, alebo namáčať v bielej, mliečnej alebo horkej čokoláde.

120 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kysnuté cesto:
500 g
300 ml
50 g
80 g
1 kocka
2 ks
1 ks
1 PL
Lístkové cesto:
500 g
Ostatné:
 (olej) na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme cesto a necháme nakysnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a preložíme na utierku. Kysnuté cesto po nakysnutí rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Na kysnuté cesto položíme lístkové cesto.

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bočné strany preložíme do stredu,

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tak isto aj protiľahlé strany a vytvoríme prekladaný bochník,

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ktorý znovu rozvaľkáme

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a tak isto poskladáme, toto zopakujeme ešte raz a potom prekladaný bochník necháme nakysnúť

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po polhodine kysnutia rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a pohárom vykrojíme kolieska

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    stred každého kolieska vykrojíme malým štamprlíkom, alebo ak máme tak priamo formičkou na donutky, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 10-15 minút

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    nakysnuté cronutky vložíme do horúceho tuku a po chvíľke hneď otočíme, prikryjeme a pražíme 1 minútu a potom znovu otočíme a dopražíme bez zakrytia

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    po upražení ukladáme na plech vystlaný servítkami alebo papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk a necháme vychladnúť.

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vychladnutí namáčame do rozpustenej čokolády a ozdobíme drobnými perličkami a farebnými cukríkmi

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...

    Cronutky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

cesminaz
Naaaadherne,super!!! Chut urcite vynikajuca a fotka je tiez krasna ;-) Si velmi sikovna @rennatte super si to vymyslela.Urcite to prilezitostne vyskusam,vdaka ;-D
terinka55
Neviem, či budem robit, ale páčia sa mi "prenáramne"... Super!
luss44
nerobila som ešte kombináciu kysnuté+lístkové, ale toto vyzerá výborne. Vyskúšam pre seba z polovičnej dávky, doma mi vysmážané nechcú. Vdaka za rcp.
viera1
@zuzanka1367 daj vedieť výsledok ☺Ja musím čakať na príležitosť,kedy budem piecť z lístkového cesta,lebo pre mňa je to množstvo veľa (rodina je mäsovo-zeleninová).Ale zvedavá som,hehe...
pacik
Čo ešte ľudia nevymyslia? Ale vyzerá to super a lákavo, len sa zahryznúť :-)
zizaster
Keby sa pred pečením potreli maslom alebo olejom,dali by sa možno upiecť v rúre. Určite nebudú také ako vyprážané,ale keďže ja nemusím kvôli tomu ani šišky,tak možno skúsim z polovičnej dávky,čo z toho bude:-)
elixir
Vyzerajú parádne, hneď by som do jednej cronutky zuby zacvakla :)
ubka
@renatte zaujímavé:-) ja peciem z tohto kombi cesta v rúre plnené zaviny aj rohliky, ale nevyprazala som .Kysnute cesto používam rcp.od pani @sovka .
eviana
Veľké parádnice cronutky ;) Veľmi chválim prácu s cestom a kreativitu ;)
havino
už som cronutky na pintereste pozerala, páčia sa mi
bebetko
ak to niekto skusi upiect pridate fotku ci to vyslo? :D vyzeraju velmi dobre ale tiez sa vyprazanym vyhybame, aj sisky robim v rure ale su super :) 5 hviezdiciek jednoznacne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia