Foto: michaelacapulet
TU FOTKU STE ROBILI VY? REDAKCIA Nie som žiadna extra kuchárka,som mladý nováčik, ale chcela som sa podeliť so zaujímavým nápadom- dúhovou tortou na ktorú Zobraziť celý popisTU FOTKU STE ROBILI VY? REDAKCIA Nie som žiadna extra kuchárka,som mladý nováčik, ale chcela som sa podeliť so zaujímavým nápadom- dúhovou tortou na ktorú som nikde nenašla recept. Dufam,že som niektoré kuchárky inšpirovala,pretože nie len krásne vyzerá,ale aj skvostne chutí. Dobrú chuť!;).
Postup
-
1
Klasický tortový korpus by už mal poznať každý,ale napriek tomu: Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme tak, aby to malo penovú konzistenciu, a pridáme 12 lyžíc vriacej vody . Z bielkov vyšľaháme sneh. K zmesi zo žĺtkov pridáme múku zmiešanú s polovickou balíčka prášku do pečiva a polovicu snehu, zamiešame. Nakoniec domiešame aj zbytok snehu.
- 2
Takže: Vezmeme tortovú formu,vlejeme do nej pripravené cesto na korpus a pridáme potravinové farbivo danej farby(napr.žltej).Dáme piecť do predhriatej rúry: Elektrická rúra – horný a spodný ohrev: asi 180 °C Teplovzdušná rúra: asi 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 20 minút Po upečení vyberieme formu z rúry a necháme asi 10 minút vychladnúť. Zopakujeme tento postup niekoľkokrát podľa toho koľko farebných korpusov chceme. (V mojom prípade som zapiekla cesto na korpus 5 krát/farby v poradí: modrá,zelená,červená,oranžová,žltá. Ked budeme mať hotové všetky farebné korpusy po vychladnutí každý korpus od dalšieho vyplníme pripravenou plnkou,najlepšie maskarpone/šlahačkou. /TIP- maskarpone je ľahšie a naozaj zdravšie ako šlahačka,preto sa podľa môjho názoru hodí do torty viac/.
- 3
Tortu v závere natrieme(o5) šlahačkou/maskarpone. Vo vlastnom záujme ešte možme samozrejme ozdobiť,najkrajšie sú farebné cukríky(napr.lentilky/skittles). Torta je na svete. Kto by ju chcel tiež upieecť,tak držim palce a dobru FAREBNú chuť;).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu