Diabolské soté v zemiakovej placke

stanuska - fotkastanuska, 30. decembra 2012

Kuracie masko so zeleninou v zemiakovej placke.

Suroviny

500 g
 mrazeny alebo konzervovany
 v konzerve
zemiakové placky:
 nastrúhané




Postup

  1. 1

    kuracie maso si nakrajame na male kocky a oprazime.Ked pusti masko stavu tak pridame papriku mletu,drv.rascu,kecup,prilejeme vodu(nie vela,len aby masko bolo ponorene)a nechame dusit asi 30minut.Neskor pridame hrasok,kukuricu,hriby,a varime este dalsiu pol hodinku.Pred koncom zahustime mukou,dochutime oreganom.Omacka by mala byt trosku hustejsia aby nevytiekla s placky.

  2. 2

    Medzitym si mozme prichystat placky.Nastruhame zemiaky,pridame vajce,cesnak,oregano,vegetu.Na panvici vyprazame placky.

  3. 3

    Na placky davame masko zo stavou a zeleninkou.Prelozime napoly.Ako prilohu mozme podavat hranolky.

Diskusia k receptu

marianne
@stanuska naozaj si myslis,ze je umenie odpisat recept z kucharskej knihy alebo casopisu a taktiez odfotit fotku z knihy?Potom ani my sa nemusime unuvat s varenim a fotenim, si to zjednodusujes:-(
stanuska
recept nieje vobec odpisany,ja ho robim presne takto ako som ho napisala
abdul
Pri všetkej úcte, pojem diabolské je hodne nadsadený. Čo je tam diabolského ?
Pri používaní cudzích fotografií by mala zasiahnuť redakcia trochu ráznejšie. Asi redakciu ešte nik neobháňal za porušovanie autorských práv. Okrem toho je to svinstvo najhrubšieho zrna.
abdul
@stanuska : Ak robíš presne ako si popísala, čím je ten výsledný produkt posypaný ? Z uvedených surovín mi tam nič nepasuje.
mirop
tento mor pod nazvom vazecka pochutka alebo bacovska kapsa najdeme bohuzial v kazdom motoreste ci horsej restauracii, je to vykladna skrina upadku slovenskej gastronomie
radox1
presne tak,a hlupaci si to stale objednavaju.ale vsimnite si jeden poznatok.ked z tohto receptu vynechame placku,tak nam zostane zmes ku ktorej ini este pridavaju sojovu a wor.omacku,horcicu a dalsie prisady ktore najdu v chladnicke a slavnostne to tu uverejnuju ako super recept.a potom pod receptom citame odkazy typu vyskusam,ukladam....
viceroy
To, že recept alebo fotku skopírovala je jedna vec. Len nechápem, prečo ten recept tak haníte a toto jedlo nazývate morom a úpadkom slovenskej gastronomie. Veď ak to má niekto rád a pochutí si napr. na važeckej pochúťke, prečo nie? Prečo by mali byť obyčajní ľudia hlupáci, keď si to objednajú. Z toho sa aspoň za pár korún najedia a nie z extraktne pomaľovaných tanierov čiarkou toho, linkou tamtoho, pyramídou onoho a dokopy nič za nehorázne peniaze. Tí hlupáci si objednávajú aj vyprážaný syr s hranolkami a tatarkou, alebo černohor a budú si ho objednávať ďalej, lebo si na tom pochutia a majú na to.
marianne
@viceroy palec hore:-) @radox1...v Azii potom neviem,tam si bez sojovej omacky ani neskrtnu...zi a nechaj zit,nemusi byt kazdy hlupak,kto nevari podla Tvojho gusta...uznavam,ze nie vsetko sa paci,co sa tu mihne,ale hlupaci?.......nekdo takove,iny makove...
radox1
porovnavat gebuzinu s 7-10 prisadami dokopy so syrom alebo cernohorom(oboje mam rad) je neporovnatelné.totizto v restauraciach do tej placky nahadzu vsetko mozne ako im to vyhovuje a ludia riskuju zdravie-preto som ich tak nazval.
radox1
na vetu-v Azii potom neviem,tam si bez sojovej omacky ani neskrtnu...sa naozaj neda reagovat.
marianne
prepac,odbornik si tu Ty...ja Aziu nevarim,ani sa jej nerozumiem,ani nic od soje nic zjest nemozem,ale fakt som mala zato,ze sa tam soja a tie vseliake omacky pouzivaju hojne,aspon kym tu mal jeden varechac recepty z Azie,so pri ich citani casto narazila ...
radox1
ano pouziva sa tam hojne.tou vetou som to myslel tak,ze ked sa pouziva tam,tak si mame tu v europe s nou zabijat chute?v klasickych ale aj v novodobych receptoch,ci uz u francuzov,v stredomorí,alebo v nasom regione sa ziadna soj.omacka nevyskytuje.
bodenloos
Myslim (ale fakt iba sukromne) si, ze kazdemu co vyhovuje. Recept by mal vystihovat autora a jeho chute, a je na ostatnych nakolko su stotozeni s podanim... Raz davno som pripravoval pre priatelov cestoviny (uz ani neviem presne ake...) ako sucast vecere. Jeden z nich bez ochutnania jedla zacal hladat kecup.... a chut horko tazko pozhananych surovin bola v haji (taky podmieneny reflex cestovina=kecup, ale co uz, bola to jeho volba).
K restauraciam sa tazko vyjadrovat, zalezi od cenovej skupiny (asi najhorsi je kreativny motorest :) ) Teda kam siel taku nasiel.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia