Domáca knedľa

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 25. decembra 2011

Suroviny

1/2 kg
10-15 ks
1/2 KL
1 ks
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások.Do pohára dáme kvasnice, cukor, rozmiešame, zalejeme asi 1 polievkovou lyžicou studenej vody. Spravíme z toho hustú kašičku. Pridáme horúce mlieko , asi 1/2 dcl. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy nasypeme múku, osolíme, pridáme nakrájaný chlieb, vajíčko, kvások.

    Domáca knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Zamiešame, pridáme toľko mlieka, aby nám vzniklo tuhé cesto. Poriadne vypracujeme, aby sa tvorili bublinky. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom spravíme dve knedle a necháme znova pod kysnúť.

    Domáca knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vod. Do hrnca vložíme sitko na parenie, vložíme papier a položíme naň jednu knedľu.Prikryjeme pokrývkou , plameň dáme na pomalšie a necháme pariť 20 minút.

    Domáca knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia