Drožďová nátierka

turistka - fotkaturistka, 13. júna 2012

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

mamatata2
My robíme s vajíčkom, ako praženicu, ale Tvoj recept môže byť veru dobrý, stojí za vysúšanie. Ukladám.
zifi
@Turistka - asi ako dlho treba to drozdie poprazit?

@mamatata2 - napis sem aj svoj recept na drozdovu prazenicu. Urcite sa tu niekomu zide...
turistka
@zifi , len tak akurát na miernom ohni, aby neprihorelo. Cibuľku hodíš na rozohriate maslo, podusíš do sklovita, plyn/elektr. stiahneš a potom dáš droždie. Podotýkam, nezľakni sa, pri pražení droždie má charakteristickú "vôňu" najlepšie robiť v lete, keď môžeš vetrať. Nech sa Ti vydarí, neskôr skúsenosťou prídeš na ten správny gríf. Dobrú chuť.
remcula
Miluji drožďové pomazánky, ale tady je na mne strašně moc másla!!
evanaaa
Tiež dávam vajíčka, bez nich som to ešte neskúšala, ale 2 kocky droždia nám stačia až až, takže len tak lyžicu masla a oleja. Aj tak sa dá, že do podusenej cibuľky sa naleje asi deci mlieka a do toho sa dá droždie a potom vajcia, tých spôsobov je viac.
hubata
Drožďové nátierky zo živého droždia sú úžasné: ak ich budeme často papať budeme mať veľa vitamínu B a z neho sú krásne nožné aj ručné nechty. Detičkám (bacha ale aj nám veľkým!) droždie podporuje chuť do jedla a pri antibiotikách im robí dobre na bruško.

Moja dcéra si raz urobila drožďovú nátierku s tvarohom a medom na ksicht a položila si ju k zrkadlu v kúpeľni. Odbehla - a to nemala robiť! Naša mačka jej ju celú zožrala a odvtedy je krajšia ako dcéra. Mačka mala už štyri mačiatka, dcéra nemá ešte ani frajera ......
turistka
@hubat á, dnešný deň mi skončil naozaj na 1*, nie vždy sa všetko tak vydarí . Poplela som, navarila som zasmiala som sa na príbehu Tvojej dcérky a večer skončil dárčekom, dostala som fajné čisté, sladučké, ovčie mliečko. A už sa len budem vytešovať že po Jánu nebude toľko rásť buriny.