falosny marcipan 2

tar28 - bez fotkytar28, 19. júla 2012

Suroviny: 200 g sušeného mlieka, 200 g práškového cukru, 4 lyžice oleja, mandľová aróma, trochu vody, potravinárske farbivo. Postup: Na falošný marcipán, zmiešame sušené mlieko Zobraziť celý popisSuroviny: 200 g sušeného mlieka, 200 g práškového cukru, 4 lyžice oleja, mandľová aróma, trochu vody, potravinárske farbivo. Postup: Na falošný marcipán, zmiešame sušené mlieko s práškovým cukrom a preosejeme (aj viackrát), pridáme arómu, olej a trochu vody (s vodou opatrne). Vymiesime. Ak je hmota hustá, namočíme si ruky do vody a ďalej miesime. Ak je riedka, pridáme cukor s mliekom a dobre vymiesime. Konzistecia hmoty má byť ako tuhšia plastelína. Miesime dlhšie ako cesto, aby sa nám hmota netrhala pri vaľkaní. Hmotou môžeme poťahovať torty aj z nej robiť ozdoby. Hmota zo sušeného mlieka je jemne žltá. Môžeme ju, po vypracovaní, farbiť potravinárskymi farbami. Ak nechceme robiť ozdoby na tortu, stačí urobiť hmotu z menšieho množstva surovín. Z tejto dávky som potiahla okrúhlu tortu s primerom 23 cm a ostalo mi dostatočné množstvo hmoty na spodný ozdobný okraj a veľa ozdôb. Vymiesenú poťahovaciu hmotu rozvaľkáme na kruh s primerom (najmenej): priemer torty + dvakrát výška bokov, pri vaľkaní podsypávame škrobom (solamyl a pod.) alebo práškovým cukrom. Vyvaľkanú hmotu prenesieme na tortu a boky opatrne uhladíme. Zvyšok hmoty odrežeme. Spodný okraj zakryjeme napr. vrkôčikom zo zvyšku hmoty. Ak máme žehličku na torty - ja nemám - tortu pekne uhladíme. Více zde: http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/falosny-marcipan/ Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.sk

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia