Figy grilované v Marsale

2010 - bez fotky2010, 4. marca 2011
Figy grilované v Marsale
Foto: 2010

Vcera tu bola diskusia o vine Marsale a figy su v sezone tak taky maly dezert skoro na figu...

10 minút
príprava
10 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo citronova stava




Postup

  1. 1

    Mnozstvo nedavam kazdy si da podla seba , hlavne toho super dezertneho vina Marsala. Do maleho pekacika sme dali rozohriat trosku masla , vlozili sme figy a rychle sme ich oprazili a podliali marsalou a chvilu podusili.

  2. 2

    Figy vyberieme a do kriza kusok rozkrojime , pocukrujeme hnedym cukrom a dame pod rozohriaty gril skaramelizovat. Cervenu papaju nakrajame osupeme vyberieme jadierka a nakrajame na male kocky a ochutime stavou z limetky.

  3. 3

    Syr mascarpone vymiesame s vanilinovym cukrom.

  4. 4

    Vsetko poukladame na tanierik zalejeme zohriatou marsalou, aj grecke mandlove vanilkove rozky kourabiethes. ( recept mam od susedy ).

Diskusia k receptu

samanka
@2010 tak ty tu pridávaš takéto chuťovky.....a u nás sotva vidíme čerstvú figu a zrelú papáyu, asi sa presťahujem...
lyali
Joooj, na chuť čerstvej figy odtrhnutej zo stromu v Grécku asi nikdy nezabudnem... ani na chuť tej z kupovanej v hypermarkete na Slovensku... samozrejme neporovnateľné...
lucylee
no, tak ako na zavolanie, mascarpone mám v chladničke, portské mám v špajzi, figy sú v akcii v Tescu teraz, papáju kúpim a ide sa na to :) vďaka za receptík, síce bude prispôsobený našim pomerom, ale nevadí
2010
lucylee , pridal som aj tie mandlovo vanilkove rozky...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia