Foto: 2010
Vcera tu bola diskusia o vine Marsale a figy su v sezone tak taky maly dezert skoro na figu...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mnozstvo nedavam kazdy si da podla seba , hlavne toho super dezertneho vina Marsala. Do maleho pekacika sme dali rozohriat trosku masla , vlozili sme figy a rychle sme ich oprazili a podliali marsalou a chvilu podusili.
- 2
Figy vyberieme a do kriza kusok rozkrojime , pocukrujeme hnedym cukrom a dame pod rozohriaty gril skaramelizovat. Cervenu papaju nakrajame osupeme vyberieme jadierka a nakrajame na male kocky a ochutime stavou z limetky.
- 3
Syr mascarpone vymiesame s vanilinovym cukrom.
- 4
Vsetko poukladame na tanierik zalejeme zohriatou marsalou, aj grecke mandlove vanilkove rozky kourabiethes. ( recept mam od susedy ).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu