Francúzska čokoládová torta

nikoollka - bez fotkynikoollka, 25. februára 2012
Francúzska čokoládová torta
Foto: nikoollka

Blížili sa mamkine narodeniny a ja som stále nevedela čím ju prekvapiť a tak som sa rozhodla upiecť jej sladké potešenie.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 celé
100 g
100 g
250 g
2 lyžice
štipka




Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme, dáme do misy. Postavíme nad teplý vodný kúpeľ. Na miernom ohni pomaly rozpustíme, odstavíme, a do tekutej čokolády zamiešame maslo.

  2. 2

    Vajcia rodelíme, žltky vyšlaháme do penista s cukrom. Do žltkovej peny opatrne zamiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšlaháme na tuhý sneh, ktorý postupne spolu s čokoládou zapracujeme do cesta.

  3. 3

    Cesto prelejeme do vymastenej formy, pečieme cca 40 minút. Po upečení dáme tortu vychladnúť a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Môj typ: Pod čokoládu môžte tortu natrieť lekvárom.

Diskusia k receptu

alena45
Nikolka, oprav si názov receptu, aby bol vyhľadateľný.
smajliqa
ja aj priatel milujeme sacherku,,, a takato coko bomba moze byt tiez nieco uzasne :)
jeka
čoko,to je fajn...ukladám.
marianne69
Musim sa ti @nikolka za tuto torticku podakovat,je uzasna a jednoducha,trosku som sa obavala,ze len 2pl muky,ale dopadlo to vyborne,muz nevedel vynachvalit,sme dvaja cokoholici:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia