Francúzské bravčové na šampiňónoch

gulio - fotkagulio, 7. decembra 2010

Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.

Suroviny

1 kg
1-2 PL
1-2 dcl
100-150 g
2-3 ks
podla chuti
podla chuti
podla chuti
1-2 pl , kvalitný




Postup

  1. 1

    Najprv si miske rozšľaháme 2-3 žĺtky ktoré zmiešame so škrobovou múčkou,korením. Mäso si nakrájame na menšie (1 až 1,5cm)kocky a trochu osolíme. V takto pripravenej zmesi mäso pokrájané na kocky obalíme.Obalené mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Zvlášť do hrnca si dáme trochu oleja (asi 2 PL) nakrájané šampiňóny,sol,cukor a koňak. Keď zmes dostaneme do bodu varu tak pridáme opečené kocky mäsa a dovaríme.

  2. 2

    Hotový pokrm môžeme ešte dochutiť trochou vegety alebo kari korením. (sem tam použijem aj oboje podla chuti) Môžeme podávať z opekanými zemiakmi alebo ryžou každý podla svojej chuti. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

gulio
Tak,Tak 2 lyžice do jedla a ten zbytok do seba.(dobre je keď sa huba obleje)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia