Gaštanová torta s hroznom fotorecept

tinca - fotkatinca, 8. októbra 2011
Gaštanová torta s hroznom (fotorecept)
Foto: tinca

Túto tortu, ale bez ovocia piekla p. Magálová. Ja som si ju trošku upravila a keďže je čas hrozna,čas jesene, tak som ju s Zobraziť celý popisTúto tortu, ale bez ovocia piekla p. Magálová. Ja som si ju trošku upravila a keďže je čas hrozna,čas jesene, tak som ju s ním doplnila. Úžasné na nej je, že je z málo surovín, rýchla a chutná. Také rcp mám rada. Už sa chladí bude pre vinšovníkov.

10
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
6 ks
 štipka do bielok
 na vymastenie formy
  na vysyp.formy
Plnka:
2 ks
2 ks
100 ml
200 g
300 ml studené
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme dve kocky /500 g/ gaštanové pyré a vyšľaháme. Do tejto vyšľahanej zmesi postupne vareškou zapracujeme penu z bielok. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a hmotu nalejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st.C cca 35-40 minút.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šľahačku v prášku, stužovače a ďalšie gaštanové pyré zmiešame so studeným mliekom a vyšľaháme.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si pomôcku na dosku si do kríža zložíme papier na pečenie, keď budeme tortu prekladať na misu, chytíme za konce a papierové pásy vytiahneme. Tým si nič nezababreme, ani nepokazíme okraj torty ani sukničku na tortu.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prekrojený tortový korpus pokvapkáme rumom /alebo Umom/, potrieme ríbezľovým džemom, ja som dala hrubšiu vrstvu, všetci tak máme radi.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na to dáme hrubšiu vrstvu šľahačkovej plnky. A v dvoch radoch poukladáme na striedačku bledé a tmavé hrozno.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Korpus prikryjeme druhou polovicou, vrch a boky potrieme zvyšnou šľahačkovou hmotou. Šľahačka ešte zostala, preto som robila z dvoch sáčkov, tak vrch torty ozdobíme zdobičkou, uložíme ešte rad tmavého hrozna a posypeme opraženými mandľovými lupeňmi. Zdobiť však môžeme podľa vlastnej chuti a vkusu. Udržujeme v chlade.

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a po stuhnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!

    Gaštanová torta s hroznom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

cica2
nádherná tortička a velmi pekne spracovaný receptík, si šikuľka!:))
bejaja
vydarila sa ti, pekná tortička a výborná kombinácia s ovocím, ja som piekla tortu a robila aj krém presne podľa receptu p. Magálovej, upiekla som ju dcére k narodeninám, mala som trochu obavy, čo urobí cesto, keď tam nejde múka, ale bolo super, po torte sa len tak zaprášilo, vyskúšam aj podľa teba - tú ovocnú variantu.
dorisa
Skvelé, krásne, jednoducho mňam. @bejaja , bola výborná, len si na varechu mohla ju zverejniť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia