porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
80 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
Na zeleninu: | |
1 ks nakrájaná na dlhé rezance alebo na šikmé plátky |
|
1 zväzok očistená |
|
2 PL |
|
3 cm kúsok olúpaného a nakrájaného nadrobno |
|
2 ks strúčiky nakrájané nadrobno |
|
2 ks nakrájané na šikmé silné plátky |
|
6 ks pokrájané na rezance |
|
1 ks čerstvá bez semien a nakrájaná nadrobno |
|
12 ks |
|
200 g |
|
1-2 PL |
|
1 zväzok čerstvý |
|
Postup
-
1
Mrkvu a špargľu povarte 3 minúty vo vriacej vode, vyberte, schladte a nechajte odkvapkať. Predhrejte rúru. Na ťažkej rozpálenej liatinovej panvici opečte teľací chrbát nasucho zo všetkých strán- celkom asi 8 minút. Až po opečení osoľte a okoreňte.
- 2
Mäso dajte na pekáč a vložte do rúry na 12 minút. Do uvoľnenej panvici nalejte balzamikový ocot, pridajte med, vývar a zahrievajte, až kým omáčka zhustne. Mäso vyberte z rúry, vráťte ho do panvice, pridajte maslo a obalte ho v omáčke. Vypnite a nechajte ho 5 minút odpočinúť.
- 3
Vo veľkej panvici (najlepšie wok) na oleji opekajte 30 sekúnd zázvor a cesnak. Pridajte jarnú cibuľku, šiitake a chilli a miešajte ďalšiu minútu. Pridajte mrkvu, špargľu a paradajky a miešajte 2 minúty. Pridajte klíčky a dochuťte sójovou omáčkou, okoreňte, prípadne osoľte. Vypnite a vmiešajte nasekaný koriander. Podávajte s teľacím chrbtom nakrájaným na plátky. Môžete doplniť dusenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu