Glazovaný teľací chrbát so zeleninou

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012
4-6
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
80 ml
1 PL
2 PL
4 PL
Na zeleninu:
1 ks nakrájaná na dlhé rezance alebo na šikmé plátky
1 zväzok očistená
2 PL
3 cm kúsok olúpaného a nakrájaného nadrobno
2 ks strúčiky nakrájané nadrobno
2 ks nakrájané na šikmé silné plátky
6 ks pokrájané na rezance
1 ks čerstvá bez semien a nakrájaná nadrobno
12 ks
200 g
1-2 PL
1 zväzok čerstvý




Postup

  1. 1

    Mrkvu a špargľu povarte 3 minúty vo vriacej vode, vyberte, schladte a nechajte odkvapkať. Predhrejte rúru. Na ťažkej rozpálenej liatinovej panvici opečte teľací chrbát nasucho zo všetkých strán- celkom asi 8 minút. Až po opečení osoľte a okoreňte.

  2. 2

    Mäso dajte na pekáč a vložte do rúry na 12 minút. Do uvoľnenej panvici nalejte balzamikový ocot, pridajte med, vývar a zahrievajte, až kým omáčka zhustne. Mäso vyberte z rúry, vráťte ho do panvice, pridajte maslo a obalte ho v omáčke. Vypnite a nechajte ho 5 minút odpočinúť.

  3. 3

    Vo veľkej panvici (najlepšie wok) na oleji opekajte 30 sekúnd zázvor a cesnak. Pridajte jarnú cibuľku, šiitake a chilli a miešajte ďalšiu minútu. Pridajte mrkvu, špargľu a paradajky a miešajte 2 minúty. Pridajte klíčky a dochuťte sójovou omáčkou, okoreňte, prípadne osoľte. Vypnite a vmiešajte nasekaný koriander. Podávajte s teľacím chrbtom nakrájaným na plátky. Môžete doplniť dusenou ryžou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia