Gnocchi s omáčkou z kuracieho mäsa a bazalkového pesta

miushkaa - fotkamiushkaa, 14. marca 2013
Gnocchi s omáčkou z kuracieho mäsa a bazalkového pesta
Foto: miushkaa

V tomto recepte som sa snažila spojiť všetky moje obľúbené ingrediencie. Táto omáčka sa hodí nielen k zemiakovým gnocchi ale aj k iným cestovinám Zobraziť celý popisV tomto recepte som sa snažila spojiť všetky moje obľúbené ingrediencie. Táto omáčka sa hodí nielen k zemiakovým gnocchi ale aj k iným cestovinám ako sú napríklad Penne.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
60 g
250 ml
2 - 3 lyžičky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, ovegetíme. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a mäsko orestujeme.

  2. 2

    Keď máme kuracie mäso orestované do panvice pridáme smotanu na varenie a necháme ju mierne zovrieť. Potom pridáme syr bambíno , ktorý nám zároveň omáčku dostatočne zahustí . Nakoniec pridáme kukuricu a 2 až 3 lyžičky bazalkového pesta. Všetko premiešame a necháme zovrieť .

  3. 3

    Zemiakové gnocchi (ja som použila polotovar) krátko povaríme vo vriacej osolenej vode a precedíme ich. Podávame ich z hotovou omáčkou :)

Diskusia k receptu

helanka
gnocchi so vsetkymi omackami su fajnove ale iba ak ich urobime doma, pretoze tie kupenske nech su z akejkolvek znacky su gumoveeee.

dobry napad na lahke jedlo pre mna bez kukurice a crievkoveho syra.
honestka
pridavam sa k jednoduchosti a hlavne bez menovanych
syrov "v crievkach".
miushkaa
dakujem velmi pekne za kladne komentáre :)
eraserhead nevarím na profesionalnej urovni , nikoho nenútim moj recept pripravovať tak si snaď môžem uvariť a zverejniť tu recept tak, ako chutí mne a s tým čo mám rada, každý nech si pripraví jedlo ako jemu najviac vyhovuje a nevidim na tom nič zlé. Ale takto hneď útočiť to je nenormálne si myslím... :) Ale každý sme nejaký..
eraserhead
ja ti neupieram právo na zverejnenie čohokoľvek ani ťa nenútim variť na profesionálnej úrovni (nie som správca tohoto webu a ani ten druhý), ale práve talianska kuchyňa je tak jednoduchá na postupy že ju zvládne každý (mne nevadia a nepohoršujem sa nad rôznymi národnými špecialitami od Cuy cez Casu marzu až po hmyz), si však na "verejnom priestore" mala by si preto počítať s tým že budeš konfrontovaná s rôznymi názormi. Ak môj predchádzajúci komentár považuješ za útočenie si šťastný človek.

A tak ako som predpokladal, namiesto vecného argumentu vyriekneš mantru........



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia