Grilovaná morská šťuka

2010 - bez fotky2010, 1. marca 2010
Grilovaná morská šťuka
Foto: 2010

Za chvilu je tu leto a na miesto tazkych jedal co tak grilovana ryba na salate

4
porcie
15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
6 ks
1 zvazok
1/2 zvazku
1 ks
1 lyzica
1 ks
1 zvazok




Postup

  1. 1

    Rybaci filet bez kosti " tvrdsia ryba" podla vyberu v tomto pripade morska stuka pokorenit drtenim korenim zlahka posolit dat na rozohriaty grill a pokvapkat pri grilovani olivovym olejom.Grilovat viac alebo menej podla chuti ako si hostia praju.( podla velkosti filetu vydlickou pootvorit )

  2. 2

    Salat dat do vriacej posolenej vody na kratko cca 1 minutu sparglu a hned ju dat schadit do ladovej vody pokrajat na vacsie kusky. Nahrubo pokrajat aj so supkou velmi mlade grecke uhorky ( velkost nasich nakladaciek) pridat na drobno nakrajanu cibulku, posolit pokorenit bielym korenim , okyslit stavou z citrona.

  3. 3

    Majoneza ochutena, v tomto pripade lyzica citronovej stavy a lyzica ostrej anglickej chrenovej horcice, troska bieleho korena.

Diskusia k receptu

evas13
No tak to by som si dala hneď. Mňaááám.
Asi, keď nemám mladé grecke uhorky, môžem nahradiť mladými šalátovými uhorkami.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia