Grilovaný tofu steak s ázijskou zeleninou

2010 - bez fotky2010, 20. apríla 2010
Grilovaný tofu steak s ázijskou zeleninou
Foto: 2010

Marinovane tofu v sladkej chilli omacke ugrilovane do kriza ako steak s mladou cinskou brokolicou s kurkumovou ryzou.

2
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g
8  kuskov
1  strucik
2  cm
3  lyzice
3  lyzice
2  lyzice
 hrncek
1/2  lyzicky
1 lyzica
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Z tvrdsieho tofu odkrojime porciu cca 1 cm hrubu a nalozime tak na 1 hodinu do marinady zo sladkej chilli omacky. lyzicky ryzoveho octu a cerstveho nakrajaneho zazvoru . do ryze pridame cca 1/2 lyzicky tumeriku -kurkumi ( falosny safran ) dostaneme peknu bohatu zltu farbu a varime ako tradicnu ryzu. Mladucku brokolicu , dame do vriacej osolenej vody tak maximalne na 2minuty. Vyberieme a hned dame do studenej vody aby sme si zachovali peknu zelenu farbu.

  2. 2

    Na panvicu rozohrejeme trosku sezamoveho oleja pridame cesnak a trosku na drobno nakrajaneho zazvoru. pridame brokolicu a polejeme sojovou omackou lyzicu ryzoveho octu a rychlo prehrejeme cca 1 minuta.

  3. 3

    Rozohrejeme tazky liatinovy vrubkovany pekac potrieme trochou oleja ( zapneme odsavac) a pod 45 stupnami polozime marinovane tofu , cca 3 minuty na kazdej strane. Na pekac kde bola brokolica do sojovej omacky vlejeme chilli marinadu a prehrejeme. Servirujeme s tumerikovou ryzou . Tofu steaky ozdobime na drobno nakrajanou jarnou cibulkou grilovanymi sezamovymi semienkami a zalejeme sladkou chilli soja omackou. PS: Tu zelenu omacku nespominam to bol experiment rozmixovana koriandrova vnat so sezamovym olejom ( take daco ako pesto)

Diskusia k receptu

2010
Oprava, napisal som ze to je mlada brokolica,ale bol som opraveny ( aj ked to tak vyzera ).Je to "broccolini" co je krizenec s azijskou zeleninou kai-lan bolo to vyslachtene v japonsku.
chut je sladsia mix brokolice a spargle.
2010
1vlasticka
Moj mladsi syn co robi v drahych restauraciach mi to vysvetlil :"oco ber tofu ako spongiu co nabera chute".Takze marinovanie a grilovanie (aj ked som nebol fanusik ), robi zazraky.
barborao
toto je umenie na tanieri. pomaly ma tvojimi suvislymi receptami s tofu presviedcas. tofu nemusim, uz som ho dlhe roky nejedla.
barborao
tak, tofu kupene, chladi sa v chladicke, asi to dneska vyskusam! konvertoval si ma! :D
bozulka
To bude receptík pre moju nevestičku a konečne prečo nie aj pre mňa,je krásný....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia