Foto: 2010
Marinovane tofu v sladkej chilli omacke ugrilovane do kriza ako steak s mladou cinskou brokolicou s kurkumovou ryzou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
8 kuskov |
|
1 strucik |
|
2 cm |
|
3 lyzice |
|
3 lyzice |
|
2 lyzice |
|
hrncek |
|
1/2 lyzicky |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z tvrdsieho tofu odkrojime porciu cca 1 cm hrubu a nalozime tak na 1 hodinu do marinady zo sladkej chilli omacky. lyzicky ryzoveho octu a cerstveho nakrajaneho zazvoru . do ryze pridame cca 1/2 lyzicky tumeriku -kurkumi ( falosny safran ) dostaneme peknu bohatu zltu farbu a varime ako tradicnu ryzu. Mladucku brokolicu , dame do vriacej osolenej vody tak maximalne na 2minuty. Vyberieme a hned dame do studenej vody aby sme si zachovali peknu zelenu farbu.
- 2
Na panvicu rozohrejeme trosku sezamoveho oleja pridame cesnak a trosku na drobno nakrajaneho zazvoru. pridame brokolicu a polejeme sojovou omackou lyzicu ryzoveho octu a rychlo prehrejeme cca 1 minuta.
- 3
Rozohrejeme tazky liatinovy vrubkovany pekac potrieme trochou oleja ( zapneme odsavac) a pod 45 stupnami polozime marinovane tofu , cca 3 minuty na kazdej strane. Na pekac kde bola brokolica do sojovej omacky vlejeme chilli marinadu a prehrejeme. Servirujeme s tumerikovou ryzou . Tofu steaky ozdobime na drobno nakrajanou jarnou cibulkou grilovanymi sezamovymi semienkami a zalejeme sladkou chilli soja omackou. PS: Tu zelenu omacku nespominam to bol experiment rozmixovana koriandrova vnat so sezamovym olejom ( take daco ako pesto)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chut je sladsia mix brokolice a spargle.
Moj mladsi syn co robi v drahych restauraciach mi to vysvetlil :"oco ber tofu ako spongiu co nabera chute".Takze marinovanie a grilovanie (aj ked som nebol fanusik ), robi zazraky.