Hubové rizoto na taliansky spôsob

7sjuz - bez fotky7sjuz, 18. februára 2013
Hubové rizoto na taliansky spôsob
Foto: 7sjuz

chutí skvelo :)

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
350 g
1/2 l
1 ks
2 ks
2 dl
 na struhanie
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 1/2 l vývaru. Nakrájame hríbiky, podľa vlastného výberu, cibuľu,cesnak a mrkvu na malé kúsky. Ryžu si umyjeme a odkvapkáme. Na rozlálené maslo pridáme cibuľku a cesnak, ktoré krátko orestujeme. Potom mrkvu a nakoniec hríby. Restujeme asi 2minúty a pridáme ryžu.

  2. 2

    Do ryže nalejeme biele víno a miešame, kým sa nevyvarí. Potom pomaly pridávame vývar po naberačkách. Vždy ked tam vlejeme naberačku, ryžu poriadne premiešame a zakryjeme pokrievkou. Ked vidíme že sa vývar vsiakol do ryže pridáme dalšiu naberačku a takto postupujeme 20 -25 minút.

  3. 3

    Potom už len osolíme, okoreníme. Pred podávaním môžme posypať strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.

Diskusia k receptu

7sjuz
@gordonko nieje to vobec zlozite . najzlozitejsie je na tom to ze postupne 20 min prilievas vyvar :D . a neviem co este by mohlo byt take komplikovane
radox1
postup je v podstate spravny-na koniec sa este pridava maslo a parmezan priamo zamiesat do risotta-uz bez varenia,ale konzistencia je nespravna.bud si zle zvolila druh ryze,alebo si ju rozvarila.risotto ma byt kremove.
7sjuz
@radox1 je kremove, mozno to na tej fotke neni tak vidno aa ryzu som urcite nerozvalila ved som ho hned potom jedla aj s celou rodinou a kazdemu chutilo. tak neviem co vsetko este vies vycitat z tej jednej fotky ;) a parmezan ani maslo som nedavala lebo mam delenu stravu.
nonna
Vyzerá fajn, je dobre, že je bez syra, je diétnejšie. Neviem, prečo by všade musel ísť aj syr. Víno určite suché......Ukladám do KK!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia