Husacia pečeň s dubákmi

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Husacia pečeň s dubákmi
Foto: Marek Velček
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g, čerstvých alebo mrazených
2 dl
100 g
 drvená podľa chuti
 alebo kačacia




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo husacou masťou a pomaly opekáme desať minút z jednej a desať minút z druhej strany na miernom ohni.

  2. 2

    Šalotku nakrájame, speníme na tuku, pridáme rascu, soľ, korenie, dubáky nakrájame na štvrtky, zarestujeme, podlejeme smotanou, varíme a redukujeme.

  3. 3

    Po uvarení dubáky vyberieme a smotanu speníme ponorným mixérom. Všetko naaranžujeme a podávame.

Diskusia k receptu

samanka
Ďakujem za inšpiráciu, práve som rozmýšľala, ako pripraviť pečienku z husokačky.
tatranka
Dnes na obed som mala pečienku,ale len takú rýchlovku.Slaninku,cibulku,cesnačik,pečienku.A dochutiť.No pochutnala som si tiež.Hoci táto by ma určite vedela zlákať.
mamenka
Ďakujem za inšpiráciu. Tá cuketa tam nádherne svieti.