Hustá slepačia polievka ( fotorecept )

vlieskovsky - bez fotkyvlieskovsky, 14. januára 2011

LIESKOVSKY, DAJ DRUHU HLAVNU FOTKU, SAK JE TAM LEN CERNOTA!!!!

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks čerstvá
1 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
1/2 ks
6 ks
7 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Základom Hustej slepačej polievky sú kuracie chrbty a kuracie krky.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Taktiež je potrebná aj zelenina.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    A v neposlednom rade aj koreniny a bujóny.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Čerstvú zeleninu očistíme a zalejeme vodou.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Očistené kuracie chrbty a krky dáme do hrnca, zalejeme vodou. Na malom ohni necháme vodu zovrieť.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa mäso uvarí, pridáme tam vopred očistenú zeleninu a necháme variť na malom ohni. Pridáme koreniny podľa vlastnej chuti. Pozor! Polievku počas celého varenia nemiešame.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Počas varenia si môžeme pripraviť rezance podľa vlastnej chuti. My máme najradšej tenké, bezvaječné rezance.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 7
  8. 8

    Po uvarení môžeme mäso vybrať, očisťiť a pridať do polievky očistené.

    Hustá slepačia polievka ( fotorecept ) - obrázok 8

Diskusia k receptu

cien
Moj názor je ten že s prepáčením každý blbec vie varit s vegetou a bujonmy... uvarit dobrý domáci slepačí vývar bez použitia týchto sairajtou..to nech gazdinky dokážu a nie všade sypat vegetu a hádzat bujony!!! Toto nie je u mna vývar , ale sáčková polievka!!!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia