Harlekýn

janaja - bez fotkyjanaja, 22. septembra 2010

Ponúkam recept na výbornú lahodnú tortu, príprava ktorej je navyše jednoduchá a nezaberie veľa času. Zvyknem ju robiť najma pri slávnostnej príležitosti - okrem Zobraziť celý popisPonúkam recept na výbornú lahodnú tortu, príprava ktorej je navyše jednoduchá a nezaberie veľa času. Zvyknem ju robiť najma pri slávnostnej príležitosti - okrem toho, že je dobrá aj dobre vyzerá, aj preto som ju vybrala ako môj prvý príispevok do Varechy.Škoda, fotku nemám, ale až ju budem robiť doložím.

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 polievkových lyžíc
5 ks
3 polievkové lyžice
2 polievkové lyžice
1 horčicový pohár
1/8
10  dkg
2
5 dkg




Postup

  1. 1

    Korpus: 5 žľtkov vymiešame s 5 lyžicami práškového cukru. Pridáme 3 lyžice polohrubej múky s preosiatym kakaom a sneh z 5 bielkov. Vložíme do vymastenej a múkou alebo strúhankou vysypanej formy a upečieme.

  2. 2

    Krém: 1 horčicový /alebo veľkosťou podobný/ pohár surového mlieka zohrejeme a roztopíme v ňom 1/8 masla a 1O dkg horkej čokolády. Vlejeme do mixéra a 2-3 minúty mixujeme, potom dáme na 24 hodín do chladničky. Na druhý deň ručne vyšľahame.

  3. 3

    Na vychladnutý korpus natrieme krém a naň šľahačku. Vidličkou "postrapatíme" povrch a nastrúhame čokoládu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia