Horiaci guláš Attila

redakcia - fotkaredakcia, 2. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
1 KL
1 KL
200 ml
2 ks
6 ks
2 PL
4 zrnká
2 strúčiky
1 kocka
20 zrniek




Postup

  1. 1

    Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a čierneho korenia, kocky bujónu a soli pripravíme polievku. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, na tuku osmažíme nadrobno nakrájanú zvyšnú cibuľu (8–10 minút), pridáme mäso a smažíme dozlata za častého miešania asi 4–6 minút.

  2. 2

    Potom mäso posypeme sladkou a štipľavou paprikou, osolíme, podlejeme 200 ml horúceho vývaru, pridáme na rezance nakrájané papriky, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme domäkka asi 8–12 minút. Nakoniec zahustíme pretlakom.

  3. 3

    Alkoholom, ktorý trochu zohrejeme, zalejeme až mäso na tanieri a zapálime ho. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia