Hovädzie dusené na červenom víne so šampióňmi

2010 - bez fotky2010, 3. júla 2011
Hovädzie dusené na červenom víne so šampióňmi
Foto: 2010

Dostal chut na tradicne hovadzie dusene trochu som si pomenil , prilepsil recept cervenym vinom a salviou. Taky dobry recept do chladneho dna...

15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
400 g nakrajane na platky
150 ml
0.5 liter
1 lyzica
2 nakrajana na hrubo mensie
2 struciky
100 g
4 lyzice
1lyzicka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Hovadzie maso odblanime ,a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.

  2. 2

    Na drobno nakrajanu slaninku , cibulu , cesnak dame oprazit na olej, a prelozime na velku panvicu a pridame zatiahute maso. Pridal som pohar dobreho cerveneho vina .Mne sa nechcel vyrabat vyvar z kosti a ani davat kocku co je tiez dakedy dobra nahrada ale som podlieval kupenym kvalitnym vyvarom. Pridal som cerstvu salviu a dali dusit na nizkom plameni zakryte a podlievali az do makka cca 1.30 hodiny. Mne chuti viac pomaly dusene lepsie ( prejde chutami )ako z kuchty za chvilu hotove.

  3. 3

    Hotove maso sme vybrali prelozili do zakrytej misky na teple miesto. Pridali sme lyzicu masla do omacky a pridali na platky nakrajane hriby.Dusili este asi tak 15 minut do makka.

  4. 4

    Servirovali s takou menej znamou pastou Cavatelli ktora je robena z krupice.

Diskusia k receptu

cistinka
Pekný recept....tú cestovinu som zrovna včera držala v ruke a čudovala som sa, čo to je. Samozrejme som ju kúpila a skúsim spraviť aj s tým mäskom podľa teba. Vďaka za nápad.
sylvinka
Veľmi sa mi to páči a určite urobím.Chvíľu som rozmýšľala,čo je to pasta Cavatelli,ale už mi cvaklo.Ďakujem za pekný recept.
lyali
Toto je isto viac než dobré :-) Červené víno a šalvia dajú tomu šmrnc. KK :-) ps: veru, aj tie cestovinky sú mi veľmi sympatické :-)
mardo
chalan, preco vyberas maso von, kludne by som ho tam nechal a huby znesu aj viac minut plus maslo na zaver. a hlavne si cennim to dlhe varenie. ja ho varievam tri a pol hodiny. dobre recepty, nech sa dari!!!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia