Foto: 2010
Dostal chut na tradicne hovadzie dusene trochu som si pomenil , prilepsil recept cervenym vinom a salviou. Taky dobry recept do chladneho dna...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
400 g nakrajane na platky |
|
150 ml |
|
0.5 liter |
|
|
|
1 lyzica |
|
2 nakrajana na hrubo mensie |
|
2 struciky |
|
100 g |
|
4 lyzice |
|
1lyzicka |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Hovadzie maso odblanime ,a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.
- 2
Na drobno nakrajanu slaninku , cibulu , cesnak dame oprazit na olej, a prelozime na velku panvicu a pridame zatiahute maso. Pridal som pohar dobreho cerveneho vina .Mne sa nechcel vyrabat vyvar z kosti a ani davat kocku co je tiez dakedy dobra nahrada ale som podlieval kupenym kvalitnym vyvarom. Pridal som cerstvu salviu a dali dusit na nizkom plameni zakryte a podlievali az do makka cca 1.30 hodiny. Mne chuti viac pomaly dusene lepsie ( prejde chutami )ako z kuchty za chvilu hotove.
- 3
Hotove maso sme vybrali prelozili do zakrytej misky na teple miesto. Pridali sme lyzicu masla do omacky a pridali na platky nakrajane hriby.Dusili este asi tak 15 minut do makka.
- 4
Servirovali s takou menej znamou pastou Cavatelli ktora je robena z krupice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu