Hovädzie plátky v citrónovej omáčke fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 27. septembra 2010
Hovädzie plátky v citrónovej omáčke (fotorecept)
Foto: vybusna
2
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
hrsť
1  ks
5  lyzic
5 lyzic
1 cm hruby platok




Postup

  1. 1

    Z kusa masa nakrajam siroke a tenke platky. Osolim, okorenim a poprasim mukou. Pripravene rezance opeciem na olivovom oleji zo vsetkych stran, podlejem trochou horuceho vyvaru a dusim kym nie je maso makke.

    Hovädzie plátky v citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V obchode som si kupila co najmensie hlavicky sampionov..aby som ich nemusela platkovat. Maslovy olej, alebo platok masla s trochou oleja, rozpustim a podusim na nom na kolieska nakrajanu cibulu a hlavicky sampionov. Pridam citronovu stavu, biele vino a vsetko prehrejem. Takuto omacku prilejem do stavy k masu, vsetko prehrejem a nakoniec pridam smotanu, necham prevriet a podavame s ryzou.

    Hovädzie plátky v citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia