Hovädzie plátky v citrónovej omáčke fotorecept
Foto: vybusna
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kusa masa nakrajam siroke a tenke platky. Osolim, okorenim a poprasim mukou. Pripravene rezance opeciem na olivovom oleji zo vsetkych stran, podlejem trochou horuceho vyvaru a dusim kym nie je maso makke.
-
2
V obchode som si kupila co najmensie hlavicky sampionov..aby som ich nemusela platkovat. Maslovy olej, alebo platok masla s trochou oleja, rozpustim a podusim na nom na kolieska nakrajanu cibulu a hlavicky sampionov. Pridam citronovu stavu, biele vino a vsetko prehrejem. Takuto omacku prilejem do stavy k masu, vsetko prehrejem a nakoniec pridam smotanu, necham prevriet a podavame s ryzou.
Diskusia k receptu