4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájame na kocky,slaninu a cibuľu na drobno,červenú kapustu nastrúhame.Do kastrólu dáme dáme masť,pridáme slaninku,keď je slanina sklovitá pridáme hovädzie mäso.Keď sa mäso zatiahne pridáme cibuľu.Keď je orestovaná pridáme cukor a necháme ho ľahko zhnednúť. Stále miešame.
- 2
Mäso okoreníme a osolíme.Zalejeme červeným vínom tak,aby mäso bolo trochu zatopené.Pridáme kocku hovädzieho bujónu,ocot,škoricu a dusíme pod pokrývkou asi 30 minút.Podľa potreby podlievame zbytkom vína potom vodou.
- 3
Keď je mäso skoro mäkké ,pridáme nastrúhanú kapustu,zamiešame podľa potreby podlejeme a dusíme až do zmäknutia mäsa aj kapusty.Nakoniec zahustíme múku alebo solamylom a vmiešame lyžičku masla.Dochutíme a necháme prevrieť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu