Hovädzie v červenej kapuste

oco - fotkaoco, 29. marca 2011
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
100 g
0,5 PL
1 kg
1 kocka
250 ml
1 PL
1 PL
2  cm
1 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na kocky,slaninu a cibuľu na drobno,červenú kapustu nastrúhame.Do kastrólu dáme dáme masť,pridáme slaninku,keď je slanina sklovitá pridáme hovädzie mäso.Keď sa mäso zatiahne pridáme cibuľu.Keď je orestovaná pridáme cukor a necháme ho ľahko zhnednúť. Stále miešame.

  2. 2

    Mäso okoreníme a osolíme.Zalejeme červeným vínom tak,aby mäso bolo trochu zatopené.Pridáme kocku hovädzieho bujónu,ocot,škoricu a dusíme pod pokrývkou asi 30 minút.Podľa potreby podlievame zbytkom vína potom vodou.

  3. 3

    Keď je mäso skoro mäkké ,pridáme nastrúhanú kapustu,zamiešame podľa potreby podlejeme a dusíme až do zmäknutia mäsa aj kapusty.Nakoniec zahustíme múku alebo solamylom a vmiešame lyžičku masla.Dochutíme a necháme prevrieť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia