Hrášok s mätou

2010 - bez fotky2010, 10. septembra 2015
Hrášok s mätou
Foto: 2010

Jednoducha priloha, na ten rolovany bravcovy bocik s dubakovou plnkou som nedal recept lebo nie je halal.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo čerstvý)




Postup

  1. 1

    Na panvicu dame rozohriat lyzicu- dve oleja, pridame na kocky nakrajanu pancetu - (prerastenu slaninu) a oprazime. Vyberieme a odlozime na stranu.

  2. 2

    Pridame perlovu cibulku a oprazime vo vypeku. Vyberieme a odlozime na stranu.

  3. 3

    Pridame cerstvy aleb rozmrazeny hrasok, podlejeme vyvarom a par minut dusime do makka.

  4. 4

    Pridame naspat oprazenu cibulku a pancettu a tiez pridame na drobno nasekane cerstve listky maty, ochutime a dobre premiesame.

Diskusia k receptu

jarunka
To moze byt tiez dobre, vyskusam, ja robim s bazalkou a este pridavam mrkvu.
methi
Pekne, robievam podobne s koriandrovou vnatou.
jujoska
co je to "halal" ? Hrasok s pancettou dobra volba :-D
farbuska
Halal je mäso (v žiadnom prípade bravčové, keďže prasa sa považuje za nečisté zviera) zabezpečené -- zviera zabité a upravené -- podľa moslimských pravidiel.
babkamt
v jednoduchosti je krása. Mne by stačil ako príloha jeden zemiak.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia