Hrušková torta

13ceruzka - bez fotky13ceruzka, 12. marca 2011
100 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Čo potrebujeme: CESTO: 4 vajcia , 4 lyžice teplej vody , 1 balíček vanilínového cukru, 200 g kryštálového cukru , 60 g pomletých orechov , 110 g hrubej múky , 1 kypriaci prášok , 30 g kakaa PLNKA: 1 väčší hruškový kompót , 1 šľahačková smotana (250 ml) , 200 g kyslej smotany , 40 g pomletých orechov , NA POSYPANIE: 1 lyžica práškového cukru , 1 balíček vanilínového cukru , pol lyžičky mletej škorice Vajcia rozbijeme, opatrne oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkom pridáme 4 lyžice teplej vody a vyšľaháme dotuha. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne primiešame žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a opatrne vypracujeme cesto. Do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie vylejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Z upečeného a vychladnutého cesta odkrojíme približne pol centimetrovú vrstvu, ktorú rozmrvíme do misky. Plnka: Hrušky precedíme a necháme odkvapkať (hmotnosť po odkvapkaní by mala byť asi 455 g). Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou. Približne tretinu šľahačkovej zmesi natenko natrieme na tortu. Odkvapkané hrušky pokrájame na tenké plátky a poukladáme na šľahačkovú vrstvu. Pomleté orechy zmiešame s omrvinkami z cesta a spojíme so zvyškom šľahačky. Túto zmes navrstvíme na hrušky a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom zmiešaným so škoricou. Povrch torty ozdobíme štipkou škorice a na 2 hodiny ju vložíme do chladničky.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia