JABĹČKA V PIVNOM CESTÍČKU

jollyl - bez fotkyjollyl, 3. februára 2013

POTREBUJEME: 180 g hladkej múky 250 ml svetlého desaťstupňového piva 2 vajcia, žĺtky a bielky zvlášť štipka soli 5 jabĺk olej na vyprážanie 4 lyžice Zobraziť celý popis POTREBUJEME: 180 g hladkej múky 250 ml svetlého desaťstupňového piva 2 vajcia, žĺtky a bielky zvlášť štipka soli 5 jabĺk olej na vyprážanie 4 lyžice práškového cukru 1 lyžička mletej škorice

40 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    POSTUP: 1. V miske vyšľaháme múku s pivom, žĺtkami a soľou. Cestíčko necháme štvrť hodiny stáť. Medzitým ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníkov a nakrájame na asi centimetrové plátky. Vyšľaháme bielky dotuha a vmiešajte ich do cestíčka. Obaľujeme v ňom jablká a smažíme ich dozlatista v rozpálenom oleji. Hotové krúžky odkladáme na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

Diskusia k receptu