Jablkový koláč- apple drunk- jablkové pyté fotorecept
Foto: kucharronald
Jeden super nápad, ako využiť jablká zo záhrady, keď ich len sami konzumujete :)
porcií
príprava
na 180-220 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 kg |
|
1 ks, alebo perník korenie)- z toho 1 KL |
|
podľa potreby / mlieko |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, kypriaci prášok, 100g cukru, 1 van. cukor.
-
2
Potom pridáme oddelené žĺtky.
-
3
Zmiešame na tuhé cesto. Keď bude treba, pridáme OPATRNE vodu alebo mlieko. Pripravíme 2 bochtíky. Na 30-40 min dáme cesto do chladničky.
-
4
Zatiaľ si spravíme plnku z nastrúhaných jabĺk, škoricového cukru alebo trošičku perníka a z cukru /podľa kyslosti jabĺk/. Všetko dobre zmiešame. Plech vymastíme a posypeme múkou. Pridáme rozvaľkané cesto a vyžmýkané jablká.
-
5
Potom si spravíme tenké a dlhé ,,šnúrky".
-
6
Dáme ich na plech (viď. foto)
-
7
Spravíme až do konca, ozdobíme, posypeme akoby ,,mrveničkou". Potom potrieme ,,šnúrky" rozšľahanými žĺtkami. Dáme do rúry piecť na 180-220 stupňov približne 30-40 min, dokým koláč nebude upečený.
-
8
Keď koláč je hotový, vytiahneme z trúby a hneď pokrájame na štvorce.
-
9
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a degustujeme :) Dobrú chuť prajem! :)
@Rony , inak super koláčik iste skúsim. Ukladám do KK.
Staré dobré recepty našich starých mám.