Jablkový krémeš fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 22. novembra 2012
Jablkový krémeš (fotorecept)
Foto: nikola166

Tento krémeš je veľmi mňamkový a skutočne jednoduchý :)

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
300 g
200 g
1 ks
2 čl
štipka
1 balík
Puding:
1 liter
3 ks
1 ks
10 PL
 (nastrúhané)
2 ks




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a dáme na cca 2 hodiny do chladničky.

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a poukladáme piškóty.

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrstvíme nastrúhané jablká - cca 2cm vrstvu a posypeme škoricovým cukrom alebo aj kryštálovým, podľa chuti.

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme horúcim pudingom, ktorý pripravíme z mlieka, troch zlatých klasov, kryštálového a vanilkového cukru.

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Priložíme druhý plát cesta, dáme do vyhriatej rúry a upečieme do ružova. Polejeme čokoládou.

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme priložiť štruktúrnu fóliu a necháme tak stuhnúť.

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po stuhnutí nakrájame na kocky. Dobrú chuť :)

    Jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mataliptak
jéj toto sa mi velmi páči a vyzerá velmi lákavo ... vyskúšam a hned zajtra ....
medulienka122
náš rodinný obľúbený krémeš, akurát ho už nestihnem poliať čokoládou, lebo mi ho uchmatnú rovno z plechu, ale aj tak je dobrý, ale tvoj je tou čokoládou efektnejší:-)
3sandra3
aká to je fólia? To nepoznám. Kde sa dá kúpiť?
Koláčik perfekt, poznáme, aj my robievame.
bojar
pekné a chutné? už to vytlačím a "nasliním" manželku nech to upečie - zajtra si privezieme vnuka nech koštne lufťák jeden Pražský
nikola166
@slavka2012 : tak puding ostane taký tuhší, ale nebude tvrdý ani vyschnutý :) ale keď máte radi krémovejší, treba odobrať množstvo zlatého klasu... ale potom treba rátať s tým, že sa nebude dať pekne nakrájať. ..
rea1
ja, ako klasický lenivec, tento koláč robievam z lístkového cesta a povrch len potriem vajcom alebo osladeným mliekom. kým boli doma obaja synovia, milý koláč vždy padol za vlasť ešte teplý.
45678
@ancicka , robila som to podľa Tvojho receptu a fakt to je dobrý zákusok, myslím, že na vlas rovnaký ako tento tu zverejnený, možno mladá cica nenašla a podelila sa so svojim receptom, "opakovanie matka múdrosti" gratulujem obom k dobrému receptu.
nikola166
@45678 : mladá cica vie, že taký recept tu už bol, ale ten podľa @ancicky je z lístkového cesta a keď si prečítaš môj recept, tak to nie je lístkové cesto :) ale nevadííí ... :) ďakujem ..
narciska
áno niečo také som robila z lístkového cesta ale môže byť aj tento dobrý výborný ten z lístkového cesta bol vynikajúci ohromný. Vyskúšam aj tento urobiť ten z lístkového cesta som robila z knižky recepty zo života.
pasticciotto
Toto je jeden z mojich oblubenych kolacov. Dnes ho idem upiect mojmu Maxikovy /talian/. Velmi mu chutia nase kolace.
ivetaa
zákusok ma veľmi zaujal, už sa naň teším a ďakujem za typ na fóliu na polevu. K nej mám ešte dotaz - fóliu si dala na koláč, na už urobenú polevu? Spytujem sa preto, lebo na stránke píšu, že čokoláda sa vyleje na fóliu. ďakujem
nikola166
@ivetaa : áno, fóliu som dala na čokoládovú polevu, hneď po tom, čo som čokoládu naliala na koláčik. čokoláda sa nanáša na fóliu len vtedy, keď z nej chceme napr. vykrajovať rôzne tvary na zdobenie ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia