Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový perník

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. novembra 2021

Jednoduchý koláčik ku káve.

40
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
250 g
3 PL
2 ČL
2 ČL
150 ml
200 ml
3 ks
4 ks
Na potretie:
Poleva:
200 g
100 ml (33 %)
100 g nasekané




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suché suroviny preosejeme a zmiešame v miske. Pridáme celé vajíčka, olej ,mlieko a dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme postrúhané jablká aj so šťavou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút na 170 °C. Ešte teplý koláč natrieme džemom.

  2. 2

    Čokoládu polámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Vymiešame polevu. Natrieme na vychladnutý koláč a posypeme nasekanými orechami.

Diskusia k receptu

pivonka
Lákavý koláč, už od pohľadu. Kedysi pradávno Kamila Magálová v televízii robila perník, do ktorého dávala 2 PL ríbezľového džemu. Piekla som ho a je výborný. Myslím, že v tvojom perníčku tú funkciu splnia jabĺčka, dodajú šťavnatosť aj chuť. Určite si pridala kvalitný recept a ešte aj krásne vyzerá.
dada3a
Skúsila som presne podľa receptu a všetkým chutil, gazdinky pýtali aj recept od mňa, lebo im viac chutil ako ten čo zvyknú robiť, za pár dní som ho na želanie musela piecť znova.
sisaaa
Dnes som ho upiekla, dala som trochu menej cukru. Nemala som cas na cokoladovu polevu, posypala som ho pekanovymi orechami. Je vyborny!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia