Foto: mlsalka
Mám rada rýchle "pečenie", aby som nestrávila v kuchyni mladosť, takže tentokrát tu mám rcp na nepečený jablčník, ktorý je hotový raz-dva. :-)
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnček nesolené |
|
1/4 ČL |
|
2 PL |
|
1-2 PL |
|
Plnka: | |
2 hrnček |
|
1/4 PL strúhaný čerstvý |
|
2-3 PL pomlete |
|
0,5 PL |
|
1 PL |
|
Posýpka: | |
1/4 ČL |
|
0,5 PL |
|
3/4 hrnček posekane |
|
1/3-0,5 PL |
|
Postup
-
1
Hrnček má objem 250ml. Začneme cestom. Rozmixujeme kešu (možno sa môže nahradiť rozdrvenými keksíkmi-neskúšala som) a soľ. Pridáme agávový sirup (alebo med) a mixujeme, kým sa to spojí. Formu s priemerom 20 cm vystelieme fóliou. Dáme cesto do formy a ako vždy dobre zatlačíme prstami. Na výšku je cesto v tejto forme vysoké asi 0,5cm. Dáme do chladničky, kým si pripravíme plnku.
- 2
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Hodíme do mixéru, pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme. Ak je plnka redšia, pridáme ešte mleté vlašské orechy. Hotovú plnku dáme na cesto a odložíme do chladničky.
- 3
Na posýpku všetky suroviny zmiešame v mise a dáme na plnku. Veľmi jemne pritlačíme. Hotový zákusok skladujeme v chladničke. Najlepší je na druhý deň, ale dá sa jesť aj hneď, akonáhle trochu stuhne. Na tanieri ozdobíme jablkovým zajačikom :-D.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu